Hva er aktivitetsbasert arbeidsplass?

Hvilke tiltak kan vi gjøre for å gjøre våre ansatte mer fornøyde, og dermed mer produktive? Hos Coor har hovedkontoret på Lysaker blitt en dyrkekasse for innovasjon og trivsels-tiltak som skal gi den ansatte en enklere, triveligere og mer effektiv hverdag.

Den fysiske utformingen av arbeidsplassen påvirker alt fra den enkelte ansattes fysiske helse, trivsel, kunnskapsdelingen i bedriften og innovasjonsevnen til å kunne tenke «utenfor boksen». Et åpent kontorlokale med «hot desks», altså uten faste plasser, kan likevel bety en plage for noen ansatte. På Coors hovedkontor på Lysaker er det tatt en rekke grep for at den ansatte skal kunne oppsøke konsentrasjon, avslapning eller kunne aktivere seg mellom slagene - og derfor kunne bryte opp i det som kan bli en stillesittende og ensformig dag på kontoret.

Hvordan fungerer en aktivitetsbasert arbeidsplass?

Et kontor utformet som en aktivitetsbasert arbeidsplass har alle arbeidssoner på deling. Det er ingen, eller veldig få reserverte plasser og cellekontor. De ansatte velger arbeidsplass etter hva de skal jobbe med; sammen eller alene, prosjektbasert, i møte med en presentasjon, over en videosamtale, etc. Lokalet deles opp i ulike soner for disse formålene, enten man skal jobbe konsentrert, alene eller sammen i en gruppe.

 

Velkommen til oss

Cathrine_Holst_resepsjon.jpg

Resepsjonen og inngangspartiet er på mange måter kontorets ansikt utad. På hovedkontoret finnes det flere verktøy som gjør innsjekk av gjester og reservasjon møterom enkelt. Som gjest kan du ta i bruk selvbetjent registrering, og du finner oversikt over etasjer og møterom på en interaktiv smartskjerm. Bevegelsessensorer som er montert på alle arbeidsplasser og rom viser status opptatt eller ledig i sanntid.

Arbeidsplass-appen My Workplace er koblet til sensorer som måler CO2-nivå og luftfuktighet i de ulike rommene, slik at du kan ta et informert valg av møterom for forretningsmøtet. 

Vil du vite mer om My Workplace? Appen fungerer som en informasjonssentral for det kontoret eller den lokasjonen du jobber på, og gir deg oversikt over alle servicetilbud som finnes i tilknytning til kontoret. Det kan være booking av sykkelservice, levering og henting av klær til renseri, kjøp av restemat fra kantinen på vei hjem, og oversikt over planlagte treningsøkter i arbeidstiden. Les mer om Coor MyWorkplace ved å trykke her.

 

Et luftig kontor med smittende arbeidslyst

Til forskjell fra et lokale oppdelt i cellekontor, inviterer et åpent kontorlandskap til samhandling, i tillegg til at det senker terskelen for å gå bort til en kollega noen få skritt bortenfor for å slå av en prat eller stille et spørsmål. Bruker du glassvegger til å skille sonene fra hverandre, vil du oppdage at arbeidslysten smitter, når du ser utover et kontorlandskap med travle kolleger på arbeidspulter og i gruppesoner.

glassvegg_vannmerke_web.jpg

En aktivitetsbasert arbeidsplass er utformet for å legge til rette for samhandling og deling av ideer. Du er alltid på nett, og det er tatt høyde for mange strømpunkter i fellesareal, møterom, arbeidsstasjoner og arbeidssoner. Dette gjenspeiler at bygget er godt tilrettelagt for en smart, digital arbeidsdag. Arbeidsflyten blir papirløs, som på sikt gir sparer både miljø og materialkostnader for bedriften.

 

Smarte QR-baserte servicehenvendelser 

QR-kode_web.jpg   

Hva skjer hvis kopimaskinen bryter sammen, heisen er i ustand eller noen søler kaffe på konferanseromteppet? Svært ofte ingenting. Med Coor SmartResponse kan du koble unike QR-koder til nær sagt alt av duppeditter, verktøy, maskiner og interiør på kontoret. QR-koden lenker deg til et skjema der du fyller ut informasjon om feil og mangler. Henvendelsen blir så sendt rett til kontorets servicemedarbeidere, som også får opp informasjon om gjenstandens eller feilens beliggenhet - slik at de vet hvor de skal gå for å fikse.

 

Ikke rom for avbrytelser

Kista HQ_web2.jpg

Arbeidsplasser der den ansatte kan fordype seg i arbeidsoppgaver uten å bli forstyrret, bør legges utenom de naturlige «gangveiene» i kontorlokalet. Det finnes også løsninger for å danne små avlukk, som telefonboder, støydempende skillevegger eller korkplater på veggen, som bedrer akustikken og gir kontorlandskapet et rolig og lunt uttrykk. På Coors hovedkontor bruker vi filt i ulike farger på vegger i støyutsatte områder. Du bør også sette av noen stillerom, der regelen er stille arbeid uten rom for avbrytelser.

 

Grønn invasjon

Naavavegg2.jpg

Hvor grønne vi er betyr også noe for trivsel og produktivitet. Grønne vegger levert av helsetek-bedriften Naava hjelper også til med å regulere luftkvaliteten i de største møterommene, samtidig som at de gir et mentalt grønt pusterom å hvile blikket på.

 

Mye surr med leietakere på taket

Med et kontorbygg følger ofte mye ubenyttet areal. Her går det an å tenke alternativ utnyttelse. Hos Coor er vi opptatt av å gi tilbake til nærmiljøet der vi driver virksomhet, og med summende liv på taket håper vi økosystemet rundt oss kan trives litt bedre. I sommermånedene 2019 hadde vi bier boende i to bikuber på taket av kontorbygningen. Disse flittige bevingede servicemedarbeiderne lot oss høste opp til 40 kilo med honning - som blant annet skal gå til honningkake i vår lokale FOODbyCoor-kantine. Vår lokale birøkter heter Mikkel, fra Bieffekten. Finn ut om ditt kontor kan bli biefadder hos Bieffekten ved å klikke her.

 

Blir du fort rastløs?

I et hjørne av kontoret har vi erstattet to arbeidsstoler med tredemøller, med en bilde av en stor, innbydende grønn skog på bakveggen. Erstatter du bare et par timer av stillesittende kontorarbeid med rusling på tredemølle, reduserer du raskt risiko for stive skuldre og nakke, og andre kontorrelaterte belastningsskader.

traskemølla_web.jpg

Eksemplene ovenfor føyer seg alle inn i en arbeidsplasstrend som internasjonalt kalles «workplace wellness» - der kontoret inneholder mye mer enn bare en arbeidspult. Nye generasjoner arbeidstakere jobber gjerne lengre dager og velger i større grad arbeidsgiver etter hvorvidt arbeidsgivers frynsegoder møter deres bevissthet om egen helse, trivsel og bevissthet om miljøtiltak. Arbeidsgivers egen interesse av en helsefremmede arbeidsplass er i sin tur mer effektive arbeidstakere, mindre sykefravær og kanskje til og med en sterkere innovasjonskraft og kunnskapsdeling når de ansatte får et miljø å utfolde seg i – i større grad enn på et tradisjonelt cellekontor.