Hva kan du jobbe som innen Facility Management?

Vi er et selskap i vekst - og vi trenger flere gode kolleger! Men hva kan du egentlig jobbe som innen Facility Management? Møt noen av dine fremtidige kolleger under, og les om jobbhverdagen deres.

arbeidsmiljøet til de ansatte i Coor | Coor

Som gruppeleder for renhold på Equinor Fornebu er det en av Tarik sine viktigste oppgaver å skape et godt arbeidsmiljø for Equinors ansatte, ved å sikre at deres arbeidsmiljø er rent og trivelig. Men hans oppgave er også å sørge for at de elleve personene i hans egen gruppe trives og har det bra på jobben, og det lykkes han godt med, så godt at Tarik ble kåret til ”Årets medarbeider 2019”.

Begrunnelsen lød, blant annet, at Tarik ”alltid er engasjert i sitt arbeid og skaper en herlig atmosfære der han befinner seg”.

– Det var fantastisk å bli kåret til ”Årets medarbeider”. Tenk at noen har lagt merke til den jobben jeg gjør, hvem jeg er ... Jeg ble veldig overrasket, glad og stolt, sier Tarik.

Les hele intervjuet med Tarik ved å klikke her.

Bente Fonnes tar helikopter til jobben | Coor

Hun tar helikopter til jobben og har opplevd det meste når det gjelder vær. Bente har arbeidet offshore i 37 år og har ikke tenkt å slutte før det er tid for å pensjonere seg. Hun lovpriser det gode samholdet og kameratskapet på plattformen og sier at det aldri er kjedelig.

Når det blåser full orkan og bølgene er 20 meter høye, rister det i riggen og vinduene dekkes av skum på Statoils oljeplattform i Nordsjøen. Da blir man litt lei, konstaterer Coor-medarbeideren Bente. Men ellers merker hun ikke så mye til at hun har arbeidsplassen sin på plattformen langt ute på havet. Hun trives utmerket og har bare godt å si om livet om bord. Bente arbeider med renhold av lugarer, kontorer, spisesal og fellesarealer samt i vaskeriet om bord på Statfjord C, en 290 meter høy plattform med en bemanning på opptil drøyt 500 personer. Les hele intervjuet med Bente ved å klikke her.

Adam | Site manager | Coor

Hva gjør en Site manager?

Jobben går ut på å levere ulike tjenester til bygninger og eiendommer. I mitt tilfelle gjelder det tjenester innenfor resepsjon, kantine, vaktmester, teknisk drift, renhold, post og avfallshåndtering.
Jeg er ansvarlig for Coors total-leveranse av disse tjenestene på fem lokasjoner ute hos forskjellige kunder. På min minste lokasjon sitter det 150 brukere og på den største sitter det 1200.
Jobben er veldig varierende, men jeg bruker mye tid på oppfølging av personal og økonomi, samt kontakt med kundene.

Hva kreves av ferdigheter eller egenskaper for å få og trives i denne jobben?

Man må være utadvendt og ha gode lederegenskaper. Det er også viktig å være serviceinnstilt og trives med å arbeide med mennesker. Jobben er til tider krevende så en god stresshåndtering er et pluss.

Hva er det “verste” og det beste med jobben?

Det verste er hvis man ikke kan gi kunden eller sine kolleger den service eller hjelpen man ønsker å gi på grunn av at man ikke har kapasitet. Det beste er at det er en sosial jobb med relativ stor frihet til å styre sin egen hverdag.

Haben | Robotoperatør | Coor

Da jeg var liten, ble jeg plutselig syk. Vel fremme på sykehuset var jeg halvt lammet og de la meg inn omgående for borrelia som hadde spredd seg til nervesystemet. Jeg ble på sykehuset i tre måneder. 

Nå er jeg tilbake i sykehusmiljøet, men ikke som pasient – jeg jobber her. Jeg søkte meg til Coor på Nya Karolinska Solna fordi jeg ville gjøre en jobb som betyr noe. For enkelte spiller det kanskje ingen rolle, men for meg er det viktig. Dessuten lokket teknologien og visjonene – det finnes faktisk en 40-årsplan her. Vi har en lang periode med utvikling foran oss.

Jeg jobber med logistikk på sykehuset og det innebærer at jeg tar hånd om de robotene som tar seg av all transport. Sykehuset er 340 000 kvadratmeter stort og en vogn veier 115 kg. Snart kommer vi til å kunne håndtere 1 600 transporter per døgn her, noe som ikke hadde vært mulig uten robotene.

Når folk hører at jeg jobber med roboter, spør de alltid om jeg er ingeniør, men jeg kunne ingenting om roboter da jeg begynte – jeg har lært alt her. Slik er det i Coor. Det spiller ingen rolle hvem du er eller hva din bakgrunn er, bare du har noe å tilby i dag. Da har du en plass her, og du kan vokse med jobben. Mulighetene er åpne for deg.

Alle vi som jobber i Coor, har en spesiell energi som vi ønsker å spre, vi er veldig positive. Det er noe med sykehusmiljøet – har du en dårlig dag, så har noen av pasientene det verre og jeg blir mer ydmyk ved å tenke på det. Her blir jeg et bedre menneske.

Saana | Serviceveileder og renholder | Coor

Det er givende å se konkrete resultater av jobben sin hver dag, det tror jeg ikke alle yrkesgrupper kan. Det merkes så tydelig når det er rent og pent og vi får mye positiv feedback fra kundene. 

Jeg trives i min nye rolle som serviceveileder for renholderne. En del av arbeidsoppgavene mine er å introdusere renholderne og veilede dem. Jeg bestiller også utstyr og foretar kvalitetskontroller. Ved behov gjør jeg rent selv, f.eks. hvis noen er syke. 

Jeg har jobbet med renhold i over ti år. Jeg kom til Coor som renholder for et drøyt år siden, og de fire seneste månedene har jeg jobbet som serviceveileder. I tillegg til meg jobber det seks renholdere på vår avdeling. Kollegene mine er hyggelige og motiverte og vi har et godt arbeidsmiljø. Tidligere var renholdsarbeid tungt, men det er det ikke lenger. Arbeidsredskapene og maskinene er utviklet slik at jobben er blitt mye lettere.

Men det viktigste for meg er at jobben aldri er kjedelig! Alle dager er forskjellige og jeg lærer nye ting hele tiden her i Coor.

Bilde av Danilo som jobber utenfor Coor: "Danilo jobber utenfor Coor" | Coor

Det var lidenskapen for Integrated Facility Management som førte henne til jobben som kontraktsutvikler i Coor for knapt 20 år siden. I dag er AnnaCarin Grandin, som under reisens gang også har arbeidet som site-, kontrakts- og landssjef, konsernsjef og adm.dir. i Coor.

– De ulike rollene har gitt meg en god forståelse av hvordan virksomheten fungerer og hva som driver våre kunder. I Coor har vi en enorm bredde og mange ulike kompetanser, og det er veldig stimulerende å kombinere disse til et team og løse komplekse oppdrag for en kunde, sier hun.

Men det var ikke helt selvsagt for AnnaCarin at hun skulle overta som konsernsjef. Hun forteller at hun måtte tenke seg om både en og to ganger før hun takket ja. Hun kjenner selskapet ut og inn og vet at det har vært veldig fremgangsrikt. Er det mulig å gjøre noe som er såpass bra enda bedre – eller er det dømt til å mislykkes?

Les hele intervjuet med AnnaCarin ved å klikke her

Jannis driftstekniker | Coor

Som VVS-tekniker er det min jobb å løse problemer. Det kan handle om kraner som lekker, toaletter som må repareres eller elementer som har sluttet å fungere. Jeg har jobbet for privatpersoner tidligere, men jeg ville mer – jeg vil være en del av noe større.

Det er stort press her fordi ingenting kan gå galt: Forsyningen til bygningen må alltid fungere. Men jeg liker det, jeg liker å ha et stort ansvar. Jeg er blitt vant med å komme med løsninger. Det er det eneste som duger, for det må bli rett på første forsøk. Men alle her hjelper hverandre. Man er aldri alene og det føles trygt. 

På mange av mine tidligere arbeidsplasser har jeg merket at man stopper opp i utviklingen etter en stund og at alle dager blir like. Det er derfor bedriften må utvikles. Hvis ikke, stopper man opp i sin egen utvikling. Jeg vil ha en arbeidsleder som utfordrer meg og det gjør sjefen min her i Coor. Jeg vil ikke bare sitte og drikke kaffe, jeg ønsker å jobbe hardt.

For meg er sjefen det beste med jobben. Han våger å tenke utenfor boksen og får oss til å prøve nye ting, men forstår samtidig hva vi holder på med og hvilke begrensninger som finnes. Han er rettferdig og bidrar til at vi utvikler oss som personer og arbeidskamerater. For ham er det heller ikke bare jobb, jobb, jobb. Han merker hvordan vi har det og spør meg om hvordan jeg ser på fremtiden – hva jeg ønsker å gjøre videre. Han bryr seg, på ordentlig.

Klaus | Nestleder | Coor

Jeg er ingen akademiker. Jeg er praktisk anlagt og vil jobbe med mennesker, så det var derfor jeg ble kokk. Det viktigste for meg er å yte skikkelig god service – og da må jeg forstå hva kundene vil ha. 

I mitt arbeid som soussjef er jeg restaurantsjefens høyre hånd. Jeg jobber mye med planlegging og å guide personalet, og dessuten bestiller jeg varer og utfører kontorarbeid. Det er veldig blandet – jeg liker variasjonen og at jeg får ta mye ansvar.

I Coor finnes det ikke noe heter ”vi pleier å gjøre det slik”. Vi tenker alltid fremover og hvis noen har en god idé, er det aldri langt fra tanke til handling. Jeg har jobbet her i tre år nå og bare i løpet av den tiden har vi utviklet restauranten mye.

Hele teamet er med i planleggingen og vi jobber med menyen hver uke – vi fortsetter å eksperimentere uavbrutt. Dessuten kommer vår kreative kjøkkensjef på besøk et par ganger i året. Han oppdaterer oss på de nye trendene i bransjen og hjelper oss i idéarbeidet. Vi jobber også hele tiden med vårt matsvinn og benytter oss av ulike løsninger for å minske miljøpåvirkningen. Vi er aldri fornøyde.

Denne optimismen og muligheten til utvikling er viktig for meg, men det jeg liker best ved jobben, er kollegene mine. Det er det beste med Coor, at man tar et så stort sosialt ansvar for sine medarbeidere.

Vi er femten personer i restauranten og vi gjør alt arbeid sammen. Da blir det best. 

Tom, driftssjef

Hva blir din oppgave fremover?

Jeg håper vi kan effektivisere driften av boligene, spare energi og etablere bedre kildesortering for boligene. Med gode og nye tekniske løsninger vil vi over tid effektivisere eiendomsdriften. Sammen med SiO kan vi også heve standarden på boligene og gjøre de mer miljøeffektive.  

Hva er det beste med å jobbe i Coor?

Det spennende med Coor er at vi jobber sammen innen mange ulike fagfelt, alt fra brann, sikkerhet, energisparing, miljø, personal og prosjektledelse.

Jeg har allerede fått kjenne på den gode team-følelsen, det at alle jobber sammen og drar lasset i samme retning. I Coor tar man vare på hverandre, og sørger for at alt ligges til rette for at man skal få gjort jobben på best mulig måte for kunden!

Les mer om ledig stillinger i Coor som driftssjef her