Selskapets historie

I 2004 etablerte Coor seg i Norge. I løpet av denne tiden har vi blitt en av de største og raskest voksende aktørene her i landet og vi er størst i Norden innen integrerte FM-tjenester.

Kontakt oss i dag

2020

AnnaCarin Gradin tiltrer som ny konsernsjef. Equinor Offshore, Telia og Det Norske Veritas Eiendom er blant kundene som fornyer sin kontrakt med Coor i Norge. Coor inngår en ny renholdsavtale med Olav Thon Gruppen, med om lag 46 millioner årlig kontraktsverdi.

2018

Som første selskaper i Norge har Storebrand Asset Management og Coor inngått en Vested-kontrakt. Partene blir enige om målsettinger og forbedringer over tid. Nye og innovative løsninger belønnes ekstra.

2. juli blir oppkjøpet av West Facility Management gjennomført. Med over 300 kompetente nye kollegaer styrker vi vår posisjon innen renholdstjenester. Coor kjøper også OBOS Eiendomsdrift AS. 

2015

16. juni blir Coor notert på Nasdaq-børsen i Stockholm. Det signeres nordisk avtale med EY og Aker Solutions. I Norge starter vi innen et nytt markedssegment med serviceleveranse til Statoil Offshore, hvor vi blant annet leverer renholdkantine, losji og resepsjon.

2014

Coor undertegner den største IFM-avtalen i Norden noensinne med avtale om å levere og utvikle et stort antall FM-tjenester til Statoil i Norge. Flere nye Smart Consept-løsninger lanseres i tillegg til en ny webportal for leveranseoppfølging, Coor Performance Portal. I tillegg signeres avtale med Aibel og nordisk avtale med TeliaSonera. 

 

2010 - 2012

En av de nye banebrytende kontraktene er FM-tjenester for det nye universitetssykehuset Nya Karolinska Solna (NKS) i Stockholm. Avtalen er en offentlig-privat-samarbeidsavtale (OPS) og den gjelder til og med 2040. 

I 2013 tiltrår Mikael Stöhr som konsernsjef. Et ledd i selskapets nye strategi er å utvide kundebasen gjennom å satse på mindre virksomheter og strategiske tjenesteområder.

I Norge forlenger vi avtalen med Statoil Fuel & Retail. Vi signerer nye serviceavtaler med Veidekke, Orkla og Deloitte.

 

2012

Omsetning og sysselsetting fortsetter å stige, spesielt i Danmark gjennom en rekke store avtaler innen offentlig sektor. Coor lanserer Coor ID-card Management System. I siste halvdel av året overtar Coor tjenesteselskapet Addici, med FM-virksomhet hovedsakelig i Sverige, men også i øvrige nordiske land.  Coors produktvaremerke for kantiner, FOOD by Coor, lanseres. Designet vinner senere sølv i Svenska Designpriset. 

 

Tidlig 2000-tall

Ericssons interne ­serviceselskap ­kjøpes ­opp.­ Oppkjøpet er datidens største innen outsourcing av en servicevirksomhet i Norden. I 2001 etableres Coor i Danmark, i 2002 i Finland og i 2004 i Norge. Coor satser på produksjonsservice i Sverige ved å kjøpe opp Volvos serviceselskap.

I Sverige styrker Coor sin ­posisjon­ innen­ atom-, prosess-­ og ­produksjonsindustrien gjennom oppkjøp. I 2009 lanserer Coor miljømerking for egne tjenester - Coor Green Services.­

Coor vinner en omfattende nordisk avtale med SAS, i tillegg til avtaler med NetCom og to OPS-avtaler gjennom Skanska og Oslo kommune.

I Norge overtar vi serviceselskaper ­som­ gir ­Coor ­en ­bedre­ geografisk ­dekning. Vi tegner avtaler med bl.a EVRY, Skanska, Norwegian, DNB Nor, Skattedirektoratet og Telenor Eiendom. I 2010 blir Coor Norge kåret til årets Gaselle-bedrift og etablerer retningslinjer for bærekraft.  

Svart Coor-logo logoen til Coor i svart | Coor

1998

Coor Service Management dannes, under daværende navn ­Skanska ­Facilities­ Management, som en del av byggkonsernet Skanska.  

Les en mer detaljert historie om Coor på våre svenske hjemmesider.