Med stjernekokker blant kjelene

Matopplevelsen i Coors kantiner eller personalrestauranter er av prisvinnende kvalitet. Det har norgesmesterne i Community Catering 2020 bevist.

Bilde av Coors eiendomsdrift som en del av fasilitetstjenester | Coor
Team Coor Equinor Forus | Coor

Vinnerlaget består av Bettina Holka, Petra Roth-Høines, Sindre Leikvoll Arnesen og Hanne Nilsen, som til vanlig jobber for Coor sin kunde Equinor på Forus i Stavanger. 

Coor driver et hovedkjøkken, fem kantiner, tre kaffebarer, samt et eget konferanse- og besøkssenter Equinor Business Centre, på Forus. Hovedkjøkkenet betjener opp mot 3.500 gjester – daglig. Det er herfra kokkene som skal til NM henter sin erfaring fra. Hovedkjøkkenet mottok Q-Meierienes Matredderpris høsten 2018, for sitt arbeid med matsvinn, og klarte å redusere eget matsvinn med 50 % på bare to måneder, etter grundig utdanning, bevisstgjøring og oppfølging av egne ansatte.

 

Internasjonalt er Community Catering en veletablert konkurransekategori innen kokkefaget og det arrangeres OL- og VM-konkurranser i denne kategorien, på lik linje med OL og VM i kokkekunst. For Coors kokkelag begynte veien mot finalen i oktober 2019, med utlysning av kalifiseringsoppgaven. Deretter fulgte uttak av de seks finalistene i november. Mellom slagene har stjernelaget lagt inn mange treningstimer, under ledelse av egen coach.

Nytt mesterskap preget av høyt nivå

Juryen i Community Catering vurderer ikke bare smak og visuell presentasjon, men også miljøaspekt som matsvinn, bruk av papir og plast og kostøre versus utnyttelse av råvaren. Finaleoppgaven besto av to retter med fingermat og en vegetar-rett. Salat og tre varme retter med fisk, kjøtt og vegetar utgjør hovedretten, og til slutt ble det servert dessert. Menyen måtte møte en rekke kriterier: Én av hovedrettene måtte ha Liveche-kylling som ingrediens, og én av fingermat-rettene måtte ha grønne frosne erter som hovedingrediens. Pris per gjest skulle ikke overstige 75 kroner, for å holde oppgaven realistisk og nær kokkenes arbeidshverdag.

Stjernekokker og hverdagshelter

Det handler om å ta ansvar for det segmentet man jobber i: mat. Om å servere mat på bærekraftig vis og inspirere gjestene til å tenke gjennom forbruket sitt. Kokkene i Coor jobber med å skape gode matopplevelser på steder der mennesker møtes hver eneste dag. 

Coors norgesmestere har vist det du opplever i alle Coor-kantiner og personalrestauranter: at selv med et ganske stramt råvarebudsjett, så vil du oppleve en variert meny med kvalitet og høy utnyttelse av råvarene. I våre FOOD by Coor-kantiner lager vi menyer og retter med mål om minst mulig matsvinn. For det skulle bare mangle – at det som er mat blir spist.

Vi trenger flere norgesmestere!

Mesterskapet ble for første gang arrangert i 2020, i regi av Norske Kokkers Landsforening (NKL) sammen med sponsorer fra matbransjen. Konkurransen er en del av et større bransjeløft for å synliggjøre det høye fagnivået i kokkefaget. Coor stiller seg bak initiativet, da det er helt vesentlig for oss å sikre rekruttering til kokkefaget årene fremover. Årets nybakte norgesmestere viser at du raskt kan vokse til et høyt konkurransenivå som kokk i Coor, ut fra en jobbhverdag med høy stolthet for faget og kunnskap om råvarene og utviklingsmuligheter.  

Om FOOD by Coor

Kontakt salgsavdelingen vår!

Det oppstod en feil under henting av captcha-bilde
GDPR
Klikk her for å lese mer om Coors retningslinjer for behandling av personopplysninger.

Coor Privacy policy

We have updated our Privacy Policy to help you understand what information we process and why we process it. We have made these updates as new data protection regulations (GDPR) entered into force on 25 May in the European Union / EEA.

Consent to the processing of personal data

The personal data we process is data provided by you when you fill in a contact form or subscription form on Coor's websites. It is your full name, e-mail address and your phone number or postal address (if and when applicable).

What is the purpose of processing your personal data?

Your personal data is required in order for us to send out the material you expressed an interest in such as press releases, news, and/or newsletters. We also use personal information to contact you personally if you filled in a contact form.

What is the legal basis for processing your personal information?

Our processing of your personal data is based on your consent to the processing. You can revoke your consent at any time by emailing us at info@coor.com

Information about processing your personal data

We have implemented appropriate technical and organizational measures to protect your personal data against loss or unlawful access. The number of persons with access to your personal data is limited. Only persons managing the Coor website you visited and/or who need to process your personal data in accordance with the above purposes will have access to your personal data.

We may also share your personal data with other Coor Group companies and suppliers and business partners who perform services or development on our behalf.

Your personal data may be transferred to a third country, that is, a non-EU / EEA country, in conjunction with Coor's use of the cloud-based services Office 365 provided by Microsoft Ireland Operations Limited ("Microsoft").

When Microsoft provides Office 365 services, Microsoft manages customer data (such as email, files) in data centers in the EU (currently: Dublin (Ireland) and Amsterdam (Netherlands)). However, as an integral part of the Office 365 services, some limited personal information (such as e-mail address) may also be processed in the United States).

In order to comply with applicable data protection requirements, Coor has entered into a data processing agreement with Microsoft and has also entered into standard contractual clauses ("EU Model Clauses") with Microsoft. All Microsoft subcontractors handling personal data in connection with the Office 365 services are committed by Microsoft in accordance with Article 11 of EU Model Clauses.