Med stjernekokker blant kjelene

Matopplevelsen i Coors kantiner eller personalrestauranter er av prisvinnende kvalitet. Det har norgesmesterne i Community Catering 2020 bevist.

Vinnerlaget består av Bettina Holka, Petra Roth-Høines, Sindre Leikvoll Arnesen og Hanne Nilsen, som til vanlig jobber for Coor sin kunde Equinor på Forus i Stavanger. 

Coors driver et hovedkjøkken, fem kantiner, tre kaffebarer, samt et eget konferanse- og besøkssenter Equinor Business Centre, på Forus. Hovedkjøkkenet betjener opp mot 3.500 gjester – daglig. Det er herfra kokkene som skal til NM henter sin erfaring fra. Hovedkjøkkenet mottok Q-Meierienes Matredderpris høsten 2018, for sitt arbeid med matsvinn, og klarte å redusere eget matsvinn med 50% på bare to måneder, etter grundig utdanning, bevisstgjøring og oppfølging av egne ansatte.

 

Internasjonalt er Community Catering en veletablert konkurransekategori innen kokkefaget og det arrangeres OL- og VM-konkurranser i denne kategorien, på lik linje med OL og VM i kokkekunst. For Coors kokkelag begynte veien mot finalen i oktober 2019, med utlysning av kalifiseringsoppgaven. Deretter fulgte uttak av de seks finalistene i november. Mellom slagene har stjernelaget lagt inn mange treningstimer, under ledelse av egen coach.

Nytt mesterskap preget av høyt nivå

Juryen i Community Catering vurderer ikke bare smak og visuell presentasjon, men også miljøaspekt som matsvinn, bruk av papir og plast og kostøre versus utnyttelse av råvaren. Finaleoppgaven besto av to retter med fingermat og en vegetar-rett. Salat og tre varme retter med fisk, kjøtt og vegetar utgjør hovedretten, og til slutt ble det servert dessert. Menyen måtte møte en rekke kriterier: Én av hovedrettene måtte ha Liveche-kylling som ingrediens, og én av fingermat-rettene måtte ha grønne frosne erter som hovedingrediens. Pris per gjest skulle ikke overstige 75 kroner, for å holde oppgaven realistisk og nær kokkenes arbeidshverdag.

Stjernekokker og hverdagshelter

Det handler om å ta ansvar for det segmentet man jobber i: mat. Om å servere mat på bærekraftig vis og inspirere gjestene til å tenke gjennom forbruket sitt. Kokkene i Coor jobber med å skape gode matopplevelser på steder der mennesker møtes hver eneste dag. 

Coors norgesmestere har vist det du opplever i alle Coor-kantiner og personalrestauranter: at selv med et ganske stramt råvarebudsjett, så vil du oppleve en variert meny med kvalitet og høy utnyttelse av råvarene. I våre FOOD by Coor-kantiner lager vi menyer og retter med mål om minst mulig matsvinn. For det skulle bare mangle – at det som er mat blir spist.

Vi trenger flere norgesmestere!

Mesterskapet ble for første gang arrangert i 2020, i regi av Norske Kokkers Landsforening (NKL) sammen med sponsorer fra matbransjen. Konkurransen er en del av et større bransjeløft for å synliggjøre det høye fagnivået i kokkefaget. Coor stiller seg bak initiativet, da det er helt vesentlig for oss å sikre rekruttering til kokkefaget årene fremover. Årets nybakte norgesmestere viser at du raskt kan vokse til et høyt konkurransenivå som kokk i Coor, ut fra en jobbhverdag med høy stolthet for faget og kunnskap om råvarene og utviklingsmuligheter.