
Redusere matsvinn
Mat og drikke er et av Coors største virksomhetsområder. Vi måler hvor mye avfall som genereres i våre restauranter og kantiner, hvor vi ønsker å nå en reduksjon av matavfallet med 20% innen utgangen av 2020.
Matavfall er mye mer enn bare tallerkenrestene som kastes i søppelet. Det handler om å få en totaloversikt gjennom å se over alle ledd i virksomheten fra innkjøp, til produksjon, helt frem til det som til slutt ender opp i søppelbøttene til serveringsstedene.
Vi har derfor innført systematisk måling av matavfall i alle våre restauranter. For å få en oversikt over dagens situasjon, veies alt matavfall slik at vi har en «benchmark» å gå ut i fra når vi skal redusere mengden avfall i tiden fremover.
Vi har delt inn avfallet i tre forskjellige kategorier for å lettere få oversikt over hvor de største utfordringene ligger.
-
Kategori 1:
Ugjennomtenkte innkjøp, ødelagte råvarer, avfall fra innkjøp og lager, avfall fra tilberedning og konservering -
Kategori 2:
Matavfall fra tallerkener -
Kategori 3:
Matavfall fra bufféer, kjøledisker og andre serveringsdisker
Arbeidet med å redusere matavfallet i FOOD by Coor pågår over hele Norden og involverer alle enhetene våre. Målet er å sikre langsiktig bærekraft, mindre påvirkning på miljøet og en sunn drift.
Coor deltar i dugnaden: KUTTmatsvinn 2020
Samtidig som vi har vårt eget matavfallsreduksjonsprogram i Coor blir vi også med på dugnaden i norsk serveringsbransje for å redusere matsvinnet med 20% innen 2020. Kuttmatsvinn-avtalen er signert av alle våre 50 FOOD by Coor-kantiner.
Forebygging av matsvinn gir trippel gevinst. Økt lønnsomhet for bedriften, redusert belastning på klima, og et tryggere matfat for en økende befolkning!
Det er lagt opp til et treårig løp i første omgang, men det overordnede målet er å bidra inn i arbeidet med å nå FNs bærekraftmål 12.3 om å halvere matsvinnet innen 2030.
Les mer om prosjektet KUTTmatsvinn2020.