Starten på en ny æra

Gjennom seks måneder og ni samlinger, har aktører som på ulike måter representerer matproduksjon samarbeidet om å finne nye løsninger for hva vi skal spise i fremtiden.

matfloken_header

Som en stor leverandør av kantinetjenester har Coor muligheten til å påvirke folks matvaner i det daglige.

-Vi ser at en stor andel av vår påvirkning både på miljø og på det sosiale handler om mat og maten vi serverer, sier Henrik Fonahn, leder for HMS og bærekraft i Coor. For oss handler det om å finne måter å servere bedre og sunnere mat og dermed hjelpe forbrukerne med å ta bedre og sunnere valg i hverdagen.

Dette er noen av grunnene til at Coor Norge har deltatt i Matfloken sammen med en rekke andre aktører fra hele verdikjeden innen matproduksjonssektoren. Gjennom en serie med samlinger og under kyndig ledelse av innovasjonsstudioet Æra, har deltakerne utforsket morgendagens løsninger for nasjonal matproduksjon og bedre matvaner.

-Her får vi være med å sette en retning og å gjøre en forskjell. Det blir veldig spennende å se hvilke prosjekter vi skal gå videre med på slutten av programmet, sier Nikolai Utheim, administrerende direktør i Coor Norge. 

FAKTA OM ÆRA OG FLOKE
Æra er et uavhengig norsk innovasjonsstudio som har som mål å gjøre samfunnsutfordringer til innovasjonsmuligheter. Æra samler aktører på tvers av sektorer og verdikjeder til en strategisk innovasjonsprosess for å løse komplekse utfordringer. Floke er et innovasjonsprosjekt, ledet av Æra, som skal løse komplekse samfunnsutfordringer. Prosjektet har hatt fokus på ulike utfordringer, slik som demografi, plast i havet, tekstil, trafikk og friluft. www.era.as

Et bilde av en person som heter Henrik Fonahn: "Portrett av Henrik Fonahn" | Coor

Dette handler Matfloken om
For å møte globale og nasjonale mål på klimagassutslipp, naturmangfold og personlig helse må vi spise mer plantebasert og mer bærekraftig. Det er behov for å legge til rette for bedre matvaner og matproduksjon nasjonalt.

Det betyr at vi må tenke nytt langs hele verdikjeden fra hva som skjer rundt middagsbordet, tilgjengelighet av produkter og hva slags matproduksjon vi ønsker å dyrke frem i Norge.

Hvordan kan vi skape nye matvaner som øker inntak av plantebasert og mer bærekraftig kost samtidig som vi sikrer verdiskaping i norsk matproduksjon og et levende landbruk?

Matfloken ble corona-utsatt før avsluttende samling gikk av stabelen i oktober 2020.

Les mer om løsningsforslagene fra Matfloken, Food (R)evolution og Matalliansen, ved å klikke her.