Vett og etikette på kontoret

Å omgås nær andre mennesker innebærer en viss tilpasning – en del kaller det vett og etikette, andre bare sunn fornuft. Smarter Worklife vil minne om et par ting som det er bra å tenke på når du befinner deg på kontoret.

Kontakt oss
Teammøde for at diskutere facility management løsningerne | Coor

 

 

Private telefonsamtaler i åpent kontorlandskap

Private samtaler skal være private. Og i kategorien privat inngår blant annet resultatet fra helgens padeltennis-turnering, om du eller din samboer skal kjøpe melk på veien hjem og hvor utrolig irriterende din svigermor er
– for bare å nevne noen av de tingene vi andre helst ikke vil vite noe om.

Varme fisk i kjøkkenets mikrobølgeovn

Nei, bare nei. Er dette kanskje det største etikettebruddet av alle på kontoret? Fisk er godt, men din lengsel etter laks kan aldri være større enn den samlede respekten for ALLE dine kolleger med fungerende luktesans.

Lurer på? Forstyrr bare om du må
Stadige forstyrrelser er skadelig for produktiviteten og effektiviteten fordi det gjør at vi mister fokus. Så hvis du ser en kollega sitte fordypet i datamaskinen, med hodetelefoner på, begynn med å spørre deg selv «må jeg virkelig si dette nå?» I 90 prosent av tilfellene er svaret «absolutt ikke!».

Rydd etter deg på kjøkkenet

Ja visst, skiltet «Moren din jobber ikke her» er litt oppbrukt. Men faktum er uansett at hun (trolig) ikke jobber her, og skulle hun mot formodning gjøre det, skal du likevel rydde etter deg selv. Du er jo faktisk voksen.

Gjør rent på toalettet

Dette sier seg egentlig selv, men faktum er at altfor mange fullt (nåja …) fungerende mennesker blåser i det. Så her kommer en vennlig påminnelse: gjør rent toalettet etter deg – og ja, det inkluderer også å bruke toalettbørsten.

Stå ikke i kø utenfor toalettet

Apropos toalettet. Alle vettige mennesker vet at toalettet er en frisone. Å stå rett utenfor og iherdig vente på tur er bare ubehagelig. Ta noen skritt tilbake, la personen foran gjøre sitt og hold deretter utkikk etter når det blir ledig. Tenk litt som en jeger i et jakttårn, men der toalettet er din elg.

Skriksamtalen

La ikke en stakkars kollega havne i kryssilden når du og andre kolleger snakker fotball, grilltips eller til og med jobbrelaterte ting. Fornuftige individer holder et normalt toneleie (du husker sikkert da læreren ba deg om å «bruke innestemme») og sørger for at ingen havner i klem.

Grønt kontor - smarte løsninger fra Coor | Coor