Språk / Nettstedet

Languages

Change site

Tallerkenmodellen – for hjernen

46 % av de spurte i PwCs store undersøkelse ”Hopes & Fears 2021” – som angår jobb, arbeidsplass og fremtidstro – svarte at de ville ha valgt en jobb som gjør en forskjell fremfor mer penger.

 

 

Tallerkenmodellen

Hvordan ta vare på hjernen?

Å ta vare på kroppen ved hjelp av grunnleggende kunnskap om kosthold og mosjon har lenge vært en selvfølge. Men å ta hånd om vårt fremste verktøy i livet, hjernen, er ikke like høyt prioritert. Det er noe som professor Dan Siegel og David Rock, adm.dir. for NeuroLeadership Institute, vil endre på ved hjelp av The Healthy Mind Platter, en slags tallerkenmodell for hjernen som de har utarbeidet for på en enkel måte å beskrive hvilke ingredienser som behøves for at hjernen skal orke å ha det bra.

 

 

7 ingredienser for at

hjernen skal ha det bra

Leketid: Å utsette seg for nye erfaringer med åpent sinn og la opplevelsen være som den er.

Sovetid: Minner oss om betydningen av søvn – helt avgjørende for vårt velvære og gir hjernen livsviktig mulighet til å innhente seg.

Fokustid: Hjernen har godt av å få fokusere uten avbrudd, løse problemer og arbeide med dyp tenking.

Sosial tid: Å omgås med andre, og det gjerne i naturen, er viktig for vår helse og trivsel.

Refleksjon og meditasjon: Forskning viser at mindfulness og meditasjon bidrar til å øke samarbeidet mellom hjernens ulike deler.

Bare-være-tid: I det informasjonssamfunnet vi lever i, tar vi oss altfor sjelden tid til å bare la tankene vandre. Hjernen lades når den får gå på tomgang uten noe bestemt mål.

Mosjonstid: Betydningen av bevegelse og mosjon for at hjernen skal ha det bra.

Bosted foran arbeidssted?

Fremtidens arbeidsliv

TCOs tankesmie for fremtidens arbeidsliv, Futurion, har sammen med The Remote Lab utarbeidet rapporten ”Flyttmönster i ett förändrat arbetsliv” (flyttemønster i et endret arbeidsliv) – som belyser de viktigste trendene for hvordan vi kommer til å jobbe og bo i fremtiden. I rapporten kan man lese at kontoret kommer til å fylle en viktig funksjon når det gjelder å stimulere til sosial utveksling, kreativitet og samarbeid.

Man kan også se at …