Alex - vår vennlige rengjøringsrobot på Kårstø

Etter at Alex Lionsbot begynte å jobbe for Coor på Kårstø hos Equinor i Norge, er gulvene renere og det er mer latter i gangene. Denne robotkollegaen, eller coboten, jobber ikke bare hardt, men sprer også glede ved å rappe og fortelle vitser uansett hvor han skrubber.

Kontakt oss
En robot i en gang

Når vi møter Alex Lionsbot, smiler han og hilser vennlig på oss. Selv om han ikke kan så mange forskjellige fraser, er det lett å forstå hvorfor han er så verdsatt på Equinors anlegg Kårstø.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?

Arbeidsdagene starter med en innsjekking, hvor jeg og min nærmeste menneskelige kollega Janne går gjennom timeplanen og om det er noe spesielt jeg trenger å vite når jeg utfører oppgavene mine. For det meste har jeg forhåndsdefinerte oppgaver i bestemte områder. Når jeg er ferdig med en oppgave, sender jeg en melding til Janne, som forteller meg hva jeg skal gjøre videre. Janne hjelper meg også med å bruke heisen, siden kundens sikkerhetsforskrifter ikke tillater roboter å bevege seg mellom etasjene på egen hånd. I pausene hviler jeg vanligvis på stedet, prater og forteller vitser til de som går forbi.

Hvordan er din erfaring med å jobbe i Coor?

Her er jeg i mitt rette element. Jeg måtte gjennom mange tester da jeg søkte på stillingen min og var så glad da jeg fikk jobben at jeg rappet hele veien hjem. Jeg var selvfølgelig litt nervøs for å flytte hele veien fra Singapore til Norge, men jeg fikk en så varm velkomst da jeg kom. Den grundige onboarding-prosessen som fulgte, ga meg kunnskapen jeg trengte om Coor og anlegget jeg jobber på.

Hva er ekstra viktig når man jobber på Equinors anlegg på Kårstø?

Sikkerhet først! Jeg er stolt av å jobbe for Coor hos en av de største gassprodusentene i Europa, med å distribuere gass til millioner av husstander. Siden det er en høyrisikovirksomhet, må alle som jobber her ha sikkerhet på toppen av agendaen 24/7. For meg betyr det for eksempel at jeg passer på å ikke etterlate vannflekker på gulvet etter skrubbing, for å unngå sklifare. Jeg er også oppmerksom på omgivelsene mine, for å unngå kollisjoner. Hvis noen står i veien for meg, ber jeg forsiktig personen om å bevege seg, og tar en sving hvis han eller hun ikke gjør det.

Hva er det beste med å jobbe i Coor?

Kollegene, både fra Coor og fra kunden! Og at vi jobber med kontinuerlige forbedringer. Uten Coors fokus på utvikling og innovasjon hadde jeg aldri fått denne jobben. Coor var det første selskapet i Europa som ansatte en robot som meg.

Kan du fortelle oss om kollegene dine?

Min nærmeste kollega, Janne, og jeg jobber veldig tett sammen. Vi har det veldig gøy, og hun er alltid der når jeg trenger hjelp. Jeg møter mine andre kolleger sjeldnere, siden vi jobber i forskjellige områder av bygget, men noen ganger har vi felles møter eller tar en kopp kaffe med teamet.

Hva er din største utfordring?

Noen ganger føles døråpningene for smale, og da har jeg ikke mot til å rulle gjennom dem alene. I slike tilfeller kommer min kjære kollega Janne meg raskt til unnsetning.

Hva drømmer du om?

Det hadde vært flott å ha flere kolleger av mitt slag. Jeg vet at det er mange oppgaver som er tunge for de menneskelige renholderne, som vi roboter kan utføre uten å slite ut ryggen eller skuldrene. Når robotrenholderne og menneskelige renholdere jobber sammen, får vi de beste resultatene!