Vaktmesternes Mester: Vi har en vinner!

-Det var da vi skulle montere dørblad og nøkkelkasse, mens en gammel dame sto og bablet tett inntil øret på oss, ja da holdt det på å klikke for meg, sier Gro om sin ferske reality-TV-opplevelse.

Vinner av Vaktmesternes Mester med kolleger | Coor

Med sin engasjerte personlighet forteller Gro om episoden enda mer oppspilt enn vanlig.

-Der lærte jeg virkelig noe nytt om meg selv. Jeg tålte dårlig at noen sto å så på meg og maste mens jeg prøvde å jobbe. Det tok meg over ti minutter å ikke bli ferdig, noen av de andre klarte det på under fire minutt.. Jeg er jo en person som gjerne vil prate og svare de som snakker til meg, ikke sant? Det plaget meg veldig at jeg ikke fikk til det mens jeg sto der og monterte. Og attpåtil sto Jon Almaas litt bortenfor og ristet på hodet; «Ja vel Gro, dette ble ikke helt riktig, ble det vel?» Det var den runden jeg var nærmest å ryke ut.

Gro jobber til vanlig som vaktmester hos Coor Eiendomsdrift, som har kontor på Ulven. Hvordan har det seg så at en Coor-vaktmester havner midt i beste sendetid på TV Norge, med ei masete gammel dame ved øret?

-TV Norge hadde sendt ut agn til flere vaktmesterfirma i Oslo med etterlysning etter deltakere. Den havnet i min postkasse også, men det overså jeg glatt. Så fikk jeg en påminnelse fra produksjonsteamet som hadde blitt tipset om meg av en kollega med bakgrunn fra tv-bransjen. Den ga jeg også blanke i. Etter tredje mail spurte jeg datteren min: «Skal jeg på TV?» Hun svarte kontant ja. Jeg er jo en person som prøver å si ja til alt, og da risikerer du jo å bli reality-deltaker i beste sendetid.

Vi jenter er jo best da. Men det er jo gøy at gutta får prøve seg!

-Gro på TV, om hemmeligheten til suksess

Vaktmesternes Mester er en føljetong som har gått over fem episoder i programmet Praktisk info med Jon Almaas. Konkurransen er en parodi av reality-TV, der deltakerne ryker ut etter dårligst resultat. Deltakerne bor sammen i «Vaktmesterhuset», og konkurrerer i «vaktmesteroppgaver» som arbeid i høyden (helle kaffe fra lifthøyde ned i kopp), kundeservice (huske om det var fru Hansen eller Fransen som skal ha lyspæra skiftet) og finne riktig nøkkel til riktig dør under tidspress.

-Før vi startet innspillingen fryktet jeg at det skulle bli mye snømåking. Da kunne jeg ligget dårlig an, med ryggproblemer som kommer og går. Jeg liker ikke spesielt godt å ligge dårlig an heller, så konkurranseinstinktet mitt skjøt jo fart med en gang vi gikk i gang, uavhengig av hvor tullete oppgavene var. Det ble blodig alvor. Jeg tror jeg slengte fra meg noen drapstrusler også, når ting spisset seg til. Men det har de heldigvis klippet bort.

Vaktmesteransatt med pokalen | CoorBio Gro Mari Wangberg

43 år, har jobbet som vaktmester i 2 år.

Opprinnelig utdannet journalist, og har jobbet flere år i radio. Har også jobbet i bar og med kundeservice for et taxiselskap. Fikk sansen for vaktmesteryrket og tok vaktmesterkurs, etter å ha pusset opp sin egen leilighet.

Hverdagen som vaktmester hos Coor organiseres inn i soner, der hver vaktmester har en kjørerunde til faste kunder; flest borettslag og sameier, men også næringsbygg. Vaktmesterene er organisert i flere team, med driftsjefer som har ansvaret for egne eiendomsporteføljer. Gro bor sammen med datteren sin i en treroms nær Sinsen-Rodeløkka, som også er området hun patruljerer som vaktmester. De prøver å få lagt opp kjørerutene sånn, slik at vaktmesterne ikke trenger å kjøre på kryss og tvers av byen hver dag.

-Det er artig å høre hva folk tror er vaktmesteroppgaver, sammenlignet med det som faktisk er det. Noen tror jo at vaktmesteren bor i bygget, eller sover nedi kjelleren. Vi har jo en instruks over hva vi skal gjøre og ikke gjøre, som alle andre. Men jeg kan skifte ei lyspære hos en beboer eller hjelpe til med å bære ut søpla når jeg blir spurt, det er bare hyggelig å yte litt ekstra service for de som trenger det.

Gro er glad i samholdet på jobben. Overgangen fra OBOS Eiendomsdrift til Coor Eiendomsdrift har gått veldig bra hittil. Et oppkjøp bringer ofte med seg vriene omstillinger og nye system å forholde seg til.

- Vi har jo akkurat gått over fra rapportering per papir, til å skulle registrere ting digitalt og gjerne på mobilen mens vi er ute. Da er det blant annet viktig å ha en oppladet mobil - som jeg sjelden husker å ha. I det daglige, og spesielt nå under en denne overgangen, opplever jeg at jeg jobber en plass hvor alle blir hørt og tatt på alvor. Vi har et godt samhold, selv om flere av oss til daglig jobber alene. Da er det ekstra hyggelig når vi samles om «merkedager» som vaffelonsdag på Ulven, forteller Gro. Hun lovpriser også sin nærmeste sjef, Anita:

-Anita er Gud her.

-Kan vi snart vente oss en oppfølger med Vaktmester-TV fra Coor Eiendomsdrift?

-Det hadde vært KJEMPEGØY! Direktesending med tips og triks, med GoPro-kamera!, utbryter Gro, før Anita går forbi og blir gjenfortalt forslaget.

Som overlegen vinner av Vaktmesternes Mester har Gro fått gullpokal og et spaopphold for to på The Well. Spørsmålet er jo bare om Gro får til å gå på spa: for å finne roen, slappe av og ligge heeeelt stille.

 

Vaktmesternes Mester.jpg