Coor vant Matprisen i kategorien Årets storkjøkken

Under en storstilt prisutdeling på Sentralen i Oslo mandag kveld ble det klart at Coor hadde vunnet kategorien «Årets storkjøkken» i Matprisen 2023.

Marianne Hayes Antonsen, forretningsutvikler innen bærekraft, og Helle Christensen, leder for Centre of Excellence F&B, mottok prisen på vegne av Coor.

-Det er en utrolig ære å motta denne prisen! Det er veldig inspirerende å se at vår innsats blir lagt merke til og å kjenne at vi er på rett kurs med vårt bærekraftsarbeid innenfor mat- og drikke-segmentet. Dette hadde selvfølgelig ikke vært mulig uten våre medarbeidere som gjør en super innsats hver dag på våre kjøkken. Vi må også takke våre leverandører som vi sparrer med i bærekraftsspørsmål, og som leverer månedlige statistikker til oss, slik at vi har full kontroll på vårt klimaavtrykk, sa Marianne fra scenen.

Ifølge juryens begrunnelse ble Coor tildelt prisen på bakgrunn av vårt gode bærekraftsarbeid, både relatert til reduksjon av matsvinn og valg av råvarer. I tillegg ble Coors tydelige formidling om klimavalg knyttet til det man spiser i våre personalrestauranter trukket frem.

Coor har forpliktet seg gjennom Science Based Targets initiative til å oppnå nullutslipp innen 2040, og reduksjon av klimagassutslipp innen mat- og drikke-segmentet er en kritisk faktor for å lykkes med dette.

I samarbeid med våre gjester, leverandører og oppdragsgivere skal vi i Coor fortsette å bygge stein på stein og sakte, men sikkert nå våre miljømål og netto null.

Om Matprisen

Dette er årets viktigste matpris! Nøkkelen til å møte klima- og miljøutfordringene i vår tid ligger blant annet i måten vi lager maten vår på. Matprisen er for dem som tar vare på det viktige jordlivet og sikrer lokale kretsløp; de som ønsker å endre vårt matsystem i en bærekraftig retning. I år var det totalt 21 nominerte, i åtte priskategorier, og dette er personer og virksomheter som på ulikt vis peker ut mer farbare ruter fra sin del av verdikjeden.

Les mer om Matprisen og årets vinnere her.

Det er Debio som står bak Matprisen.