Coor er finalist til NM i Community Catering 2020

Team «Coor, Equinor Forus» har som ett av seks lag kvalifisert seg til NM i Community Catering, som arrangeres under Smak 2020 i mars 2020.

Konkurransen arrangeres av Norske Kokkers Landsforening (NKL). Kokkelaget består av Sindre Arnesen, Bettina Holka, Hanne Nielsen og Petra Roth-Høines, som til daglig jobber på Equinor Business Centre og Hovedkjøkken på Forus. Ole Christian Skaar og Mikael Hansson er behjelpelige med coaching og support til oppgaver.

 «Et vesentlig element gjør hele oppgaven ekstra krevende: Nemlig at all maten skal lages innenfor et meget stramt budsjett. Trolig blir «kostøret» satt et sted mellom 50 og 75 kroner per kuvert. Dette for å gjøre det realistisk i forhold til hverdagen på et stort institusjons-/kantinekjøkken», heter det på Smak 2020 sine nettsider.

Coors driver et hovedkjøkken, fem kantiner, tre kaffebarer, samt et eget konferanse- og besøkssenter Equinor Business Centre, på Forus. Hovedkjøkkenet betjener opp mot 3.500 gjester – daglig. Det er herfra kokkene som skal til NM henter sin erfaring fra. Hovedkjøkkenet mottok Q-Meierienes Matredderpris høsten 2018, for sitt arbeid med matsvinn, og klarte å redusere eget matsvinn med 50% på bare to måneder, etter grundig utdanning, bevisstgjøring og oppfølging av egne ansatte. Les mer om det ved å klikke her.

«Kandidatene til årets NM i Community Catering viser bredden og engasjementet innenfor en særdeles viktig del av kokkefaget. Årets innsendinger er gjennomtenkte og spennende, og viser stor kreativitet og matglede. Med faglig tekniske elementer utfordrer kokkene seg selv på en flott måte, i en konkurranse som ser ut til å bli jevn og underholdene for både dommere og publikum», uttaler juryen som vurderte oppgavene i en pressemelding.