Søke

Coor Awards: Møt årets medarbeider

Vanligvis er Coor Awards en storslått galla der Coor-medarbeidere fra ulike land samles og feirer årets prisvinnere. I år kunne det av forklarlige grunner ikke bli noen galla, men de egenskapene som belønnes, er de samme som vanlig – teamfølelse, pålitelighet og serviceinnstilling.

Bilde av Tarik og Coor Awards: "Tarik mottar Coor Awards for arbeidet sitt" | Coor

Som gruppeleder for renhold på Equinor Fornebu er det en av Tarik sine viktigste oppgaver å skape et godt arbeidsmiljø for Equinors ansatte, ved å sikre at deres arbeidsmiljø er rent og trivelig. Men hans oppgave er også å sørge for at de elleve personene i hans egen gruppe trives og har det bra på jobben, og det lykkes han godt med, så godt at Tarik ble kåret til ”Årets medarbeider 2019”.

Begrunnelsen lød, blant annet, at Tarik ”alltid er engasjert i sitt arbeid og skaper en herlig atmosfære der han befinner seg”.

– Det var fantastisk å bli kåret til ”Årets medarbeider”. Tenk at noen har lagt merke til den jobben jeg gjør, hvem jeg er ... Jeg ble veldig overrasket, glad og stolt, sier Tarik.

Hva tror du gjorde at nettopp du fikk utmerkelsen?

– Det er det vanskelig for meg å svare på, men mine kolleger sier at jeg alltid stiller opp, hjelper til og har godt humør.

Det er drøyt tolv år siden Tarik flyttet fra fødelandet Marokko til Norge for kjærlighetens skyld. Til Coor kom han i 2013, allerede da hos Equinor Fornebu. Han startet i Office Support, før det ble renhold og i dag er han gruppeleder.

– Coor tar godt vare på sine ansatte med langvarige oppdrag, og jeg håper at jeg kommer til å arbeide i Coor i mange år fremover, sier Tarik.

Hva er det viktigste i din jobb, synes du?

– Alt er viktig, synes jeg. Både kollegene og oppgavene som skal utføres. Jeg liker å arbeide med mine kolleger og vil at alle skal oppleve at vi er et team.

2020 ble et annerledes år – Equinor Fornebus kontor ble stengt, men Tarik og teamet hans fortsatte å etterse og rengjøre bygningen regelmessig. Nå har kontoret åpnet igjen, men bekymringen for hva fremtiden vil bringe, finnes fortsatt der. Tarik tenker på hvordan hans jobbsituasjon og familie kommer til å bli påvirket, og hva de langsiktige konsekvensene blir.

– I og med corona er det litt av en utfordring å tenke på fremtiden, både hva den innebærer for oss som bedrift og for våre kunder. Jeg håper at vi sakte men sikkert kan vende tilbake til en normal hverdag. Det ville ha vært spennende om fremtiden fører med seg en mer robotisert måte å gjøre rent på, og at Coor og våre oppdragsgivere er med på den reisen, sier han.

Hvordan var det å vinne ”Årets medarbeider” i år, når det ikke ble noen galla?

– Da jeg ble invitert til gallaen, svirret tankene rundt i hodet, jeg både gledet og gruet meg. Sjefen spurte om jeg hadde dressen klar ... Jeg kjøpte faktisk en ny, men den får jeg forhåpentligvis anledning til å bruke senere.

Tarik er full av håp for fremtiden – og håper å bli værende i Coor i mange år fremover.

TARIK BENALI
Alder: 36 år
Arbeidsplass: Equinor Fornebu
Coor-ansatt siden: 2013
Bor: Oslo
Familie: Gift og tre barn
Interesser: Spille og se på fotball

COOR AWARDS
Om utdelingen: Coor Awards er en prisutdeling der Coor fremhever og belønner medarbeidere som har utført betydelige innsatser eller som har opptrådd på en forbilledlig måte for Coors videre suksess. Hvert år kåres medarbeidere i hvert land i kategoriene Årets Medarbeider, Årets Leder, Årets Forbedring, Årets Salg og Årets Skytsengel. Disse går videre til å kunne bli utvalgt som konsernvinnere samme år.