Catering for bedriftsklient | Coor

Hvordan finne rett tilbyder av kantinedrift for din bedrift

Hva bør ta med i betraktning når du skal bestemme hvem som skal ta seg av kantinedrift for din bedrift?

God kantinedrift er alfa og omega for trivsel og effektivitet hos enhver bedrift. Lunsjpausen er et viktig avbrekk i arbeidsdagen for ansatte, og ernæringsmessig er det essensielt at mattilbudet er godt og variert. Det er også viktig å kunne stole på at kantinedriftstjenesten bedriften din benytter seg av er til å stole på når det gjelder bemanningskapasitet. 

Finn de beste kandidatene til kantinedrift

Det første du bør gjøre når du skal velge driftstjenesteyter til kantinen, er å se på forskjellige servicetilbud og lage en liste over de som er mest aktuelle. Du bør ha klart for deg hvilke kriterier kantinedriftstjenesten må oppfylle for å passe din bedrift. Har dere storkjøkken på arbeidsplassen, eller har dere begrensede kjøkkenmuligheter? Ønsker dere å få alt fra ett sted, og vil ha kantinedrift og renhold utført av samme firma?

Spør kantineleverandøren om matlagingsprosessen

En faktor som kan gjøre det enklere å velge kantinetjeneste, er matlagingsprosessen. Spør de aktuelle tjenesteyterne om deres prosesser. Baker de brød på stedet? Kommer de og lager mat på stedet hver dag, eller driver de leveringsbasert lunsjcatering? Det varierer også hvor mye utstyr de forskjellige kantinetjenestene kan ta med, noen krever at kantinen i bedriften er relativt ferdigstilt med det meste av storkjøkkenutstyr allerede på plass, mens andre kan skreddersy kjøkkenløsninger sammen med dere.

Spør kantineleverandøren om menyalternativer og smaksprøver

Vi kan alle enes om at mat og drikke er det aller viktigste når det kommer til valg av kantinedriftstjeneste. Spør derfor om å få se på menyalternativer og be om smaksprøver. Coors kantinefilosofi er at maten både skal se fristende ut, smake godt og gjøre godt for kropp og sjel – ta kontakt med oss for en sjanse til å teste maten.

Hvis man har en kantine med ordentlig god mat, kan det også utnyttes med tanke på eventer. Hvis noen partnere eller lignende skal komme på besøk til bedriften, er det få ting som imponerer som en ordentlig bra kantine! Utforming av en kantine som har kapasitet til både den daglige lunsjen og julebordet vil være besparende faktorer. After work og lignende kan med hell arrangeres i en fin og veldrevet kantine.

Hva er kantinedriftstjenestens tilgjengelighet av personell

Fleksibilitet og personellkapasitet er spesielt viktig hvis du planlegger å bruke kantinen til arrangement av ulik størrelse. Dette er også noe du kan spørre de forskjellige leverandørene om. Spør om ting som hvor mange ansatte de har, hvor mange bedrifter de jobber for, bemanningskapasitet, mulighet for kantinedrift utenfor lunsjtider og lignende.

Få et prisestimat på kantinedrift for din bedrift

Når du har sett på både matlagingsprosesser, personellkapasitet og -fleksibilitet og menyalternativer, bør listen din over aktuelle kantinetjenesteytere ha blitt en god del kortere. Forhåpentligvis står du igjen med bare et par stykker. Da er det på tide å begynne å tenke pris. For, akkurat som med menyalternativer og smaksprøver, bør du også be om et prisestimat fra de forskjellige tjenestene du vurderer før du bestemmer deg. Kantinedrift er ikke billig, og det kan være tusenvis av kroner å spare på å velge riktig. Prisoverslagene kan også gjøre valget enklere for deg, hvis du står mellom to kandidater som begge virker som den rette.

Finn en miljøvennlig kantineleverandør

Med denne guiden bør det bli en smal sak å finne det beste kantinetilbudet for din bedrift. Ved å velge en kantinetjeneste med fokus på lokale råvarer og bærekraftighet tilfører du også din egen bedrift en merverdi gjennom å ta et bevisst miljøvalg. Coor har innført obligatorisk måling av matsvinn over hele linjen, i alle sine varianter og ledd av kafeteria- og kantinedrift. Dermed blir det lett å se hvor man kan effektivisere råvarebruken.