Bærekraftig mat
Forstå bærekraftig mat: Nøkkelen til en grønnere fremtid
Bærekraftig mat er mat som er produsert med minst mulig belastning på miljøet, med hensyn til forurensning, ressursbruk og dyrevelferd.

Bærekraftig mat
Bærekraftig mat er mat som er produsert med minst mulig belastning på miljøet, med hensyn til forurensning, ressursbruk og dyrevelferd.
Som forbrukere må vi ta informerte valg – enten vi handler i butikk, spiser i kantiner eller går på restaurant. Samtidig må matproduksjonen, både i Norge og globalt, bli mer ressurseffektiv.
Det kreves store mengder vann, jord og energi for å produsere mat, og produksjonen bidrar også til forurensning. I Norge spiser vi stadig mer av de mest ressurskrevende matvarene, som kjøtt og meieriprodukter.
Med noen enkle grep kan bedrifter og kantiner legge til rette for et mer bærekraftig mattilbud – som er bra for både miljø, helse og økonomi.
I dag er det mange som ønsker å ta mer ansvarlige valg når det gjelder mat. De vil spise sunt, velge økologiske og miljøvennlige alternativer, redusere matsvinn og bli flinkere til å resirkulere hjemme. Denne bevisstheten viser at det finnes et stort potensial for positive endringer – både for individet og samfunnet.
Hvis alle fulgte helsemyndighetenes kostholdsråd, kunne Norge spart hele 154 milliarder kroner i helsekostnader. Det viser hvor tett sammenhengen er mellom kosthold og folkehelse.
Men det handler ikke bare om helse. Bærekraftig mat er også et viktig grep for miljøet. Når vi velger råvarer med lavere klimaavtrykk, reduserer matsvinn og kjøper smartere inn, bidrar vi til et mer bærekraftig matsystem.
For bedrifter og organisasjoner gir dette flere fordeler: Sunnere matvaner styrker trivselen, gir mer energi og bedre helse hos ansatte. Samtidig kan man redusere kostnader gjennom mer effektive innkjøpsrutiner og mindre svinn. Med andre ord – bærekraftig mat er bra for både mennesker, miljø og økonomi.
Grunnlaget for å tilby de ansatte bærekraftig mat ligger i gode rutiner og opplæring av de som tilbereder maten. Både ingrediensene, tilberedningsmetoden og mengden mat som serveres spiller inn. Et bærekraftig måltid består av råvarer fra miljøbevisste produsenter og leverandører.
Se etter sertifiseringer som Ø-merket. Dette merket garanterer at maten er økologisk.
Sjekk også etter Fairtrade-merket – det garanterer rettferdig betaling og gode arbeidsforhold for bønder og produsenter i utviklingsland.
En profesjonell leverandør av kantinedrift kan være med på å utvikle gode løsninger som passer til akkurat din bedrift. Hos Coor jobber vi sammen med store og små matleverandører for at de ansatte skal kan nyte et sunt, næringsrikt og bærekraftig måltid på jobb. Vi kan for eksempel bidra til å få på plass flere vegetariske og økologiske alternativer, og å utvikle gode rutiner for innkjøp og matsvinn.
Våre spesialister innen kantinedrift og konsepter innen mat og drikke er klare til å hjelpe deg med et bærekraftig konsept. Gjennom sterke team, innovative løsninger og fantastisk service gjør vi lunsjen til dagens høydepunkt.
Kontakt oss i dag.