Vi i Facility Management-bransjen har bedre muligheter enn andre til å ansette nyankomne innvandrere og de som står utenfor arbeidsmarkedet. Ofte kan vi tilby dem deres første jobb og det er noe vi er stolte over.
Den første jobben i et nytt land innebærer så mye mer enn bare en arbeidsplass, den gir en sammenheng og et fellesskap som er utrolig viktig. I Coor råder det en inkluderende kultur og alle de 11.000 medarbeiderne skal føle at de får være seg selv og blir respektert.
– Vi sørger for å bygge opp våre medarbeidere og hjelpe dem inn i samfunnet på ulike måter, f.eks. gjennom våre interne språkkurs eller utdanningsprogrammer. Vi får jo også noe tilbake: mangfoldsarbeidet er viktig for Coors varemerke som arbeidsgiver, både for nåværende og potensielle medarbeidere. Alle vil jo jobbe i en bedrift der man er stolt over kulturen som råder, sier Magdalena Öhrn.
Mangfolds- og integrasjonsarbeidet i Coor går lengre enn bare å omfatte medarbeiderne. Ambisjonen er å gi tilbake til lokalmiljøet der Coor driver sin virksomhet ved å gjøre det lettere å bli integrert og gi støtte og hjelp til dem som trenger det. Eksempler på slik støtte er leksehjelpsprogrammer for barn i utsatte områder, mentorskap for utenlandsfødte entreprenører i forstedene og ulike samarbeid med kommuner for å hjelpe flere med å komme inn i arbeidslivet.
– En stor bedrift som Coor har et ansvar. Det er viktig at det finnes bedrifter som oss som kan tilby det første steget inn i arbeidslivet, men vi kan bli enda bedre. Mangfoldsarbeidet kommer til å bli stadig viktigere og det er noe vi må ta med oss når f.eks. nye ledere skal rekrutteres. Vi har mange medarbeidere og de nærmeste årene har vi planer om å bli mange flere. Coor må tiltrekke seg, beholde og rekruttere mennesker – og her er spørsmål som integrasjon og mangfold en viktig nøkkel, avslutter Magdalena Öhrn.