Innovasjon effektiviserer renholdet

Norsk renhold gjennomgår en omfattende digitalisering. Hos ledende aktører har roboter tatt over tunge oppgaver, og ved hjelp av data fra smarte sensorer kan det reelle renholdsbehovet kartlegges og styre arbeidet. Resultatet: en renere opplevelse og økt produktivitet for bedriften din når du lar en aktør som ligger i forkant gjøre jobben.

Kontakt oss i dag!
Ella i nærportrett - renhold | Coor

renhold og innovasjon

Innovative løsninger er en av våre styrker

 

Coor er verdensledende når det gjelder renholdsroboter. Her dreier det seg ikke om noen enkeltstående demonstrasjonsroboter, men om et bredt utvalg av modeller som har vært i daglig bruk i flere år hos en rekke kunder.

Selskapet ser på innovasjon som en del av sitt DNA, og tester hele tiden ny, effektiviserende teknologi. Coor hjelper til og med noen av verdens beste leverandører med produktutvikling. En god effekt av robotiseringen er at medarbeideren som utfører renholdet kan bruke mer tid på overblikk og fokusert renhold. Roboten gjør grovarbeidet uslåelig effektivt på større arealer – slik som i kjøpesentre, biblioteker og lignende.

En operatør holder øye med roboten, tar seg av vedlikeholdet og sørger for at maskinen kan forflytte seg mellom etasjer. Coor ser utviklingen som en del av bærekraftig tenkning – renholdsroboter effektiviserer ikke bare renholdet, men avlaster også operatøren slik at slitasjeskadene reduseres. Den innovative automatiseringen av renholdet hjelper i dag stadig flere av Norges bedrifter med å nå sine bærekraftsmål – økonomisk, miljømessig og sosialt. Moderne renhold skader verken økonomien, miljøet eller menneskene.

Ella og Magdalena - renhold | Coor
Renholder rengjør med virushemmer - bilde | Coor

Sensorbasert renhold

Hvordan bruk av data effektiviserer renholdet 

Sensorene blir i raskt tempo stadig bedre på å avlese informasjon om for eksempel støvpartikler, luftkvalitet og fulle beholdere. Eksperter tolker mønstre i dataene og kan deretter sette opp et mer effektivt renhold av lokalene som er perfekt tilpasset – avdeling for avdeling, rom for rom.

Luftkvaliteten er en viktig del av ethvert kontor. Ifølge forskningsresultater fra Harvard Universitys TH Chan School of Public Health har luftkvaliteten stor innvirkning på medarbeidernes kognitive funksjoner og evnen til å fokusere. Dette kan naturligvis påvirke produktiviteten i samme omfang. Behovsstyrt renhold dreier seg om et smartere renhold som sikrer inneklimaet og fremmer medarbeidernes produktivitet.

Sensorene samler følgelig inn avgjørende data. Hvor mange har vært på toalettet i dag? Hvor mange satt i møterommet? Hvordan står det egentlig til med innholdet av oksygen og karbondioksid i det åpne landskapet? Når data styrer, kan renhold, lufttilførsel, luftrensing gjennom ionisering og temperatur tilpasses de virkelige behovene. Renholdet og inneklimaet blir mer nøyaktig og bedre. Hos Coor kan bedrifter leie ulike renholdssensorer for en lav årlig kostnad og få dem oppkoblet i et skysystem.

Coor guide for renhold - bilde | Coor

Trykk på knappen for å laste ned guiden - helt gratis.

Ja takk! Ta meg til guiden!

Smart climate

Nøytraliserer 97% av luftbårne virus

 

Innenfor rammen av Smart Climate tilbyr Coor virushemmere fra LightAir som nøytraliserer 97 prosent av luftbårne virus. At virushemmeren fungerer bra, viser blant annet en sjuårig studie utført av Karolinska Institutet i Stockholm. Resultatene er publisert i det medisinske tidsskriftet Nature. Ren og virusfri luft øker medarbeidernes trivsel, minsker sykefraværet og er noe som både medarbeidere og arbeidsgivere tjener på. Coor Smart Climate powered by LightAir vant for øvrig IFMA Nordic FM Innovation Award 2020.

 

Hjemmearbeid reduserer ikke renholdsbehovet

Man kan tenke seg at renholdsbehovet på et kontor reduseres kraftig hvis medarbeiderne for eksempel bare er til stede to dager i uken. Men det er ingen naturlov. Behovet varierer veldig over dager, uker og med været. Noen ganger vil alle være til stede. Det er dataene fra sensorene som gir de riktige signalene og avgjør renholdsbehovet.

Virushemmer i taket - renholdsbilde | Coor
Renholder rengjør i moderne omgivelser - bilde | Coor

renhold og bioteknologi

Bakterier som spiser vond lukt

Utviklingen innen renhold er ikke bare datadrevet. En innovativ metode for effektivisering er bioteknologi, der Coor for eksempel benytter BIO-CARE. Det er en teknologi som ved hjelp av spesielt fremdyrkede bakterier omdanner urinsyre til luft og vann. Bakteriene er ufarlige for mennesker og helt naturlige – de forekommer i ost, brød og øl. Teknologien er svært effektiv på toaletter, urinaler og lignende.

 Alt dreier seg om mennesker

All innovasjon og utvikling i Coor dreier seg til sjuende og sist om å ivareta menneskene på kontoret for å øke trivsel og produktivitet. Når mennesker har det bra, jobber de bra. Som partner forstår vi bedriftens behov på lang sikt og sørger for at medarbeiderne får forutsetninger for å gjøre en bedre jobb. Vi tar også vare på våre egne medarbeidere og jobber systematisk med utdanning, oppfølging og utvikling av metoder. At våre medarbeidere har det bra, er til slutt veldig viktig for at tjenesten blir bra utført.

Ved å velge Coor, og vår kontinuerlige satsing på innovasjon, sikrer du bærekraften i leverandørkjeden din. Det er nettopp slik – ved at hver enkelt bedrift fatter egne og kloke beslutninger – vi skaper er en bærekraftig fremtid for bedriftene våre.

Leter du etter ledige stillinger, trykk på knappen så kan du ta en titt >
Are you looking for available positions, press the button and have a look >
Ledige stillinger/available positions