UiB logo

Universitetet i Bergen (UiB) tildeler kontrakt til Coor

Siden 2018 har Coor levert renholds- og vedlikeholdstjenester til UiB. Nå blir Coor tildelt ny kontrakt med varighet på seks år.

-Vi er glade for at UiB har valgt å fortsette med Coor som samarbeidspartner, sier Nikolai Utheim, administrerende direktør i Coor i Norge. Vi vil fortsette å fokusere på god kvalitet og bærekraft i leveransen og vi har flere, spennende innovasjoner som skal testes ut på universitetet i tiden fremover.

Leveransen omfatter 102 av universitetets bygg som består av ulike administrasjonsbygg, laboratorier, universiteter, museum med mer.

-Basert på evalueringen av tildelingskriteriene i konkurransen innstiller UiB Coor med høyest score totalt og de får dermed tildelt løpende tjenestekontrakt på renholdstjenester. Vi ser frem til et godt samarbeid videre, sier Anette Blich, kontorsjef renhold på UiB.

Tester ut proptech på campus
Som første kunde i Norge skal UiB få installert Mimbox. Mimbox er et lite, innovativt renseanlegg fra start-up’en Mimbly som hjelper med å minske vannforbruket og minimere utslippet av mikroplast i vaskeprosesser. Mimbox reduserer også strømforbruket, noe som både er bærekraftig og gir kostnadsbesparelser.

I tillegg skal det gjennomføres et pilotprosjekt på toalettene på campus der det skal installeres sensorstyrte avfallskomprimatorer fra Compax Solutions. Disse gjør det mulig å romme opptil ti ganger mer avfall i samme pose før avfallsbeholderen må tømmes sammenlignet med andre produkter på markedet, og forbruket av plastposer vil reduseres med opptil 95 %.

Begge løsningene er utviklet med støtte fra Coors innovasjonsmiljø.