Søke
Sidsel har jobbet med KHMS i Coor | Coor

Sidsel corona-vaksinerer i arbeidstiden

-Jeg kjenner på et stort samfunnsansvar, sier Sidsel om å delta frivillig på den lokale vaksinasjons-stasjonen i Bjørnafjorden utenfor Bergen.

Sidsel Stølsnes har i vår brukt mange onsdager på Osbadet i Bjørnafjorden kommune utenfor Bergen, der hun er en av flere som vaksinerer opp mot 300 eldre og helsepersonell på vaksinasjonsstasjonen hver onsdag. Hun meldte seg raskt da myndigheter og lokalsamfunn ba folk melde inn egen helsefaglig kompetanse for å stå i beredskap ved starten av korona-pandemien.

-Jeg er jo sykepleier i bunn, så det var ikke noe å tenke på, forteller Sidsel.

Akkurat nå vaksineres eldre fra 75 år og oppover, i tillegg til helsepersonell på vaksinestasjonen. Gjennom dagen blir de innkalte fordelt i grupper i en stor idrettshall med flere soner. Før lunsj er det de eldre som skal til pers, og etter lunsj kommer det helsepersonell. Sidsel forteller om mange fine møter med eldre som kanskje ikke har vært ute av huset eller møtt noen på snart et år, og som er glade for å bli vaksinerte.

-Jeg synes det er veldig kjekt å få være med på, og jeg kjenner på at jeg bidrar med samfunnsnyttig arbeid. Det er veldig givende, og jeg er glad for å ha en arbeidsgiver som lar meg delta. Jeg synes også at Coor bidrar ved å la meg delta med vaksinering. Det er et lite bidrag fra min side, men hver vaksine er viktig for å se en slutt på dette!

Sidsel har også hatt opplæring på legevakten, da det kunne bli aktuelt å steppe inn der dersom andre sykepleiere skulle bli syke. I tillegg har hun bidratt på test-stasjonen i kommunen.

Positivt innstilt til frivillig bidrag

Som arbeidsgiver er Coor fleksibel med tilrettelegging for ansatte som vil bidra frivillig, spesielt i akutte samfunnsbehov som vaksinasjon. Andre ansatte deltar også ved behov for beredskap, bl.a. gjennom Heimevernet.

-Sidsel er en som velger å bidra utover det som er forventet. Jeg blir både glad og stolt over å ha medarbeidere som engasjerer og bryr seg. Fra et arbeidsgiverperspektiv er det selvfølgelig utrolig viktig at vi legger til rette for denne typen bidrag. I dette konkrete tilfellet kjenner vi vel alle på utålmodighet i forhold til vaksinering, så at Sidsel kan bruke litt av sin arbeidstid på å sørge for at flere får en vaksine er kort sagt supert!, forteller utviklingsdirektør i Coor, Stian Carlsen.

Da spørsmålet om vaksinasjon kom, snakket Sidsel med sin leder Henrik Fonahn og HR-avdelingen i Coor.

-At jeg får bidra frivillig er blitt løst på en god måte for alle parter. Jeg har kun opplevd positivitet fra mine kollegaer i Coor. Jeg jobber litt lengre dager ellers i uken, slik at det ikke skal gå ut over arbeidsutførelse og mine oppgaver i Coor, forteller Sidsel.

Sidsel har jobbet med KHMS i Coor sin offshore-leveranse siden 2015, og hun har erfaring fra offshore helse- og HMS-oppfølgingsarbeid siden 2002.