Coor kjøper West Facility Management

Coor har inngått avtale om å kjøpe West Facility Management sin virksomhet i Hordaland og Oslo. Med oppkjøpet fortsetter Coor den kraftige veksten selskapet har hatt i Norge de siste årene, og styrker sin posisjon i flere deler av landet.

West Facility Management tilbyr i hovedsak renholdstjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1980, har vokst betydelig de siste årene. West har en årlig omsetning på ca. 130 millioner og har i overkant av 300 ansatte. Det er en sterk familiebedrift Coor nå overtar.

- Vi er godt fornøyd med at nettopp Coor kjøper West. Det er et solid selskap som har tatt en sterk utfordrerposisjon i det norske markedet. Vi har tillit til at de vil kunne videreutvikle de gode kundeforholdene vi har etablert, sier Jon Vidar Larsen, administrerende direktør i West.

Larsen sier at facility management er et fagfelt i rask endring på grunn av digitalisering og effektivisering. - Derfor er vi glade for at våre dyktige ansatte kommer inn i en stor og fremtidsrettet virksomhet som både tar godt vare på de ansatte og er opptatt av kompetansebygging og innovasjon.

– Vi har lenge fulgt med på hva West har gjort og sett dem vokse gjennom nye kunder og oppkjøp. De har skapt gode resultater. Vi overtar et sterkt selskap med flinke folk, sier Nikolai Utheim, administrerende direktør i Coor Norge.

Utheim forteller at Coor gleder seg til å ta imot de nye kollegene som nå blir en del av Coor-familien. – Vi har med oss en god dose ydmykhet når vi går inn i oppgaven med å drive alle kontraktene videre. West har et svært godt rykte, og de ansatte trives godt. Nå skal vi jobbe hardt for å vise både kunder og nye kolleger at Coor er verdt deres tillit, sier Utheim.

Klar vekstambisjon for Coor

Coor er et av Nordens største selskaper innen facility management, og har en klar vekststrategi. Selskapet ønsker å være den ledende leverandøren og kundens førstevalg. Avtalen om kjøp av West er en av flere nye og store avtaler så langt i 2018.

– Først styrket vi oss innen eiendomssegmentet med overtakelsen av OBOS Eiendomsdrift. Så har vi gått inn i en ny samarbeidsform med Storebrand i en såkalt vested-avtale. Nå overtar vi en av de raskest voksende facility managementselskapene i Norge de siste årene. Vårt mål er å fortsette denne positive utviklingen og vokse videre, forteller Utheim.

Avtalen avhenger godkjenning fra konkurransetilsynet.

For mer informasjon, kontakt:

Nikolai Utheim, administrerende direktør, Coor Norge, +47 976 97 167,
nikolai.utheim@coor.com

Nicoline Skrent-Ellingsen, Kommunikasjonsansvarlig, Coor Norge, +47 415 67 518,
nicoline.skrent-ellingsen@coor.com

Jon Vidar Larsen, administrerende direktør, West Facility Management, +47 481 68 398,
jvl@west.no