Søke

Coor vinner NM i Community Catering 2020

Kokkelaget Coor Equinor Forus ble kåret til norgesmestere innen Community Catering under matmessen SMAK 2020 på Lillestrøm.

«Norske Kokkers Landsforening inviterte alle innenfor bransjekategorien Community Catering, personalrestauranter, kantiner, institusjon eller catering - til å delta i NM Community Catering 2020. Norgesmesterskapet arrangeres etter samme prinsipper som NM i kokkekunst», heter det på bransjeorganisasjonen NHO Handel og Service sine nettsider.

Juryen vurderer ikke bare smak og visuell presentasjon, men også miljøaspekt som matsvinn, bruk av papir og plast og kostøre versus utnyttelse av råvaren i rettene i Community Catering. Etter utallige timer med trening og forberedelser konkurrerte laget i to intense og krevende dager under matmessen. Seieren er et resultat av høy kompetanse, utallige treningstimer siden oktober i fjor og et veldig godt samarbeid mellom Coor og Equinor. Finaleoppgaven besto av å lage en tidligere innsendt kvalifiseringsmeny beregnet til 80 personer. Pris per gjest skulle ikke overstige 75 kroner. Dette hadde de fem timer på å få til.

– Vi hadde en fantastisk service, og fikk en veldig fin flyt. Gjestene sto aldri og ventet, sier Sindre Leikvoll Arnesen i et intervju til Smak Magasinet.

Vinnerlaget består av Bettina Holka, Petra Roth-Høines, Sindre Leikvoll Arnesen og Hanne Nilsen, som til vanlig jobber for Coor sin kunde Equinor på Forus i Stavanger. Her lager de mat for opptil 3.500 bespisende hver dag, blant annet tilknyttet Equinor Business Centre.

Norgesmesterne slo ut Universitetssykehuset Nord-Norge fra Tromsø og Scandic Maritim Catering fra Haugesund i finalen. Mesterskapet arrangeres av Norske Kokkers Landsforening (NKL) i samarbeid med sponsorer fra matbransjen, som del av et bransjeløft for å synliggjøre det høye fagnivået i kokkefaget.

 

Om FOOD by Coor: et bærekraftig kantinekonsept

Coor arbeider aktivt med bærekraft. Vi serverer over 24. 000 måltid hver dag, og er derfor bevisst vårt samfunnsansvar. I kantinedriften bidrar vi på flere måter, blant annet med ansvarsfullt innkjøpsarbeid og ved å redusere matsvinn:

  • Vi er forpliktet til Kutt Matsvinn 2020, for å redusere matsvinn som et ledd av FNs klimamål. For å få dette til har vi innført obligatorisk måling av matsvinn i alle kantinene våre for kontorer og andre arbeidsplasser. Vårt mål er en reduksjon av matavfall med 20 % innen utgangen av 2020.
  • Coor reduserer også miljøpåvirkningen ved å redusere bruk av emballasje, i tillegg til å tilby plastfritt engangsmateriell.
  • Vi har også sluttet oss til #MerAv»-kampanjen fra Helsedirektoratet. #MerAv setter fokus på å øke inntaket av grønnsaker, frukt og bær, fisk og sjømat og grove kornprodukter, med mål om 20 prosent økning innen 2021. Derfor satser de blant annet stort på ferske grønnsaker og at måltidene lages fra bunnen av.
  • Ansvarlig innkjøp betyr blant annet at våre kantiner kun serverer MSC/ASC-merket sjømat og ferskfanget sjømat som er bærekraftig i alle våre kantiner og personalrestauranter.
  • Våren 2020 ferdigstiller vi en serie workshops sammen med innovasjonsmiljøet Æra. Der har Coor, som eneste representant fra service- og serverings-delen av matbransjen, deltatt i å løse «Matfloken». Matfloken samler aktører innenfor hele verdikjeden av matbransje og matkonsum for å gjøre fremtidens samfunnsutfordringer om til bærekraftige, innovative løsninger.

Relatert

I februar var det norske kokkelandslaget i Community Catering i aksjon i kokke-OL i Stuttgart. Lava Aarsland, som til vanlig jobber for Coor hos Equinor Forus, deltok som commis. Det var første gangen et norsk landslag deltok i en internasjonal konkurranse, og det endte med kategorisølv og femteplass av 28 deltakende kokkelandslag.

Hovedkjøkkenet hos Equinor Forus mottok Q-Meierienes Matredderpris høsten 2018, for sitt arbeid med matsvinn. De klarte å redusere eget matsvinn med 50% på bare to måneder, etter grundig utdanning, bevisstgjøring og oppfølging av egne ansatte. Les mer om det ved å klikke her.