Nyt julen

For å forgylle julen byr Johan Lundblad, en av Coors dyktige og prisbelønte kokker, på en oppskrift på nydelig gode biscotti, fylt med smaken av jul.

biscottiene- For meg symboliserer disse biscottiene mye av det som FOOD by Coor står for. Rene smaker med sesongtilpassede og økologiske råvarer, bakt med glede og forsiktig hånd. Mat når den er på sitt beste, sier Johan Lundblad.

Skorpene er enkle å bake og blir garantert en suksess. De passer perfekt som tilbehør til gløggen eller julekaffen. Biscotti betyr bakt to ganger på italiensk, så skorpene skal altså bakes i ovnen to ganger. Om du vil kan du fryse ned bitene etter første baking, og bake dem for andre gang ved servering. Prøv!

Julebiscotti

  • 500 g hvetemel
  • 500 g sukker
  • 1 tsk bakepulver
  • 1 g safran (2 poser)
  • 5 egg (helst økologiske)
  • 1 apselsin (skall + saft)
  • 1 sitron (skall + saft)
  • 100 g skåldede mandler
  • 100 g pistasjnøtter
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g tørkede aprikoser
  • 100 g tørkede plommer
  • 100 g rosiner

Steg 1

Bland sukker, mel og bakepulver i en bolle. Riv skall av appelsin og sitron og klem ut saften. Bland safran i juice. Rør sukker og melblandingen for hånd eller i en kjøkkenmaskin.

Ha i halvparten av eggene og rør til en jevn røre. Ha deretter i resten av eggene og fortsett å blande til en jevn røre. Tilsett saften med safran og sørg for at det er godt blandet. Ha i nøtter og tørket frukt, og sørg for at alt er jevnt blandet. Ha i litt mer hvetemel hvis blandingen er for løs.

Form blandingen i seks små brød og legg på bakepapir. Vann på hendene letter arbeidet med å forme brødene jevnere. Stek ved 180º C i ca. 20-30 minutter. Ta ut avkjøl. Hvert brød pakkes inn og fryses eller gå videre til trinn to.

Steg 2

Skjær brødet med en taggete kniv i tynne skiver og legg på stekeplate. Tørk i ovnen ved 140º C i ca. 10-15 minutter. Avkjøl og oppbevar tørt, for eksempel i en kakeboks.