Søke
mikaelstohr

Ny på jobben

Mikael Stöhr er ny konsernsjef i Coor. Her finner du et miniportrett, og i neste nummer byr vi på et lengre intervju. Mikael Stöhr har vært konsernsjef i Coor siden 4. mars 2013.

Miniportrett

Navn: Mikael Stöhr
Født: 1970 i Malmö (Sverige)
Utdannelse: Jurist- og økonomieksamen fra Lunds Universitet
Bor: Stocksund, nord for Stockholm
Familie: Gift med Cecilia. To barn, Erik (8) og Oscar (6)

Hvilken jobb kom du fra? 

Siden 2009 har jeg jobbet som konsernsjef og administrerende direktør for logistikkselskapet Green Cargo. Selskapet omsetter for ca. 6,5 milliarder SEK og har omtrent 2 500 ansatte. Det er en veldig spennende virksomhet og et spennende marked. Green Cargo leverer først og fremst til svensk baseindustri, og de største kundene er SCA, Outokumpu, SSAB og Stora Enso.     

Hva gjorde du før Green Cargo?

Jeg har en ganske bred bakgrunn fra industri- og tjenestevirksomhet, og har hatt ulike roller både i Sverige og utenlands (først og fremst i Russland). Jeg begynte karrieren min som jurist på Mannheimer Swartling, og jobbet senere som konsulent på McKinsey & Co. Etter noen som leder i Eksportrådet i Russland begynte jeg i Axel Johnson-konsernet (et svenskeid, internasjonalt handels- og tjenesteselskap). Der har jeg hatt ulike lederposisjoner, senest som administrerende direktør og konsernsjef for Axindustries.

Hva kjennetegner deg som person? 

Det er vanskelig å svare på selv, men jeg tror jeg oppfattes som en handlekraftig og drivende person - og iblant kanskje noe utålmodig. Jeg trives i et høyt tempo og liker når det skjer mye.

Hva gjør du på fritiden?

Fritiden bruker jeg helst til å omgås familie og venner. Jeg liker å lese, spesielt historiske bøker. Jeg forsøker også å spille en del golf, men dessverre blir det ikke så mye som jeg skulle ønske. Akkurat nå egner jeg mye tid til familiens nye sommersted i Skanör, som vi renoverer og innreder.

Jeg trives med høyt tempo og liker når det skjer mye.

Mikael Stöhr, Konsernsjef, Coor Service Management