Nordnes verksteder AS

Nordnes verksteder AS har i snart 35 år gitt uføretrygdede en daglig og tilrettelagt jobb å gå til. -Det som er unikt med Nordnes tror jeg må være arbeidsmiljøet og gleden hos de som jobber der, forteller Coors regiondirektør for vestlandet, Geir Garnes.

Nordnes veksted for uføretrygdede| Coor

Renholdsleveransen fra Coor i Hordalandsområdet får mopper og kluter vasket hos Nordnes verksteder. I tillegg er Nordnes verksteder kunde hos Coor, som gir daglig renhold i industrilokalene. Vaskeriavdelingen i verkstedet gir daglig arbeid til seks arbeidstakere, inkludert en sjåfør tre dager i uken. De er som selskap eid av Bergen kommune, som står for grunnfinansieringen av selskapet sammen med NAV.

Nordnes verksteder sysselsetter personer med utviklingshemming og andre som faller utenfor det ordinære arbeidslivet. De gir «fast» jobb til rundt 50 mennesker med forskjellige former for psykisk utviklingshemming, i tillegg til ansatte i administrasjonen.

Gladgjeng_web.jpg

Vaskeri er lagt fra det eneste Nordnes verksteder har å tilby. De har eget produksjonskjøkken for større og mindre cateringoppdrag, de kjører ut frukt til skoler og de lager egen keramikk og profileringsprodukter i tre og tekstil. Verkstedet er bevisst sitt eget (og andres) miljøfotavtrykk; de benytter for eksempel skinnavkapp fra Aurlands skofabrikk og gammelt profileringsmateriale i plast fra Festspillene til nye vesker og bærenett. Som selskap er de også Mijøtårn- og ISO-sertifisert. De har også en egen tv-kanal, der utviklingshemmede deltakere får trening foran kamera som ordstyrer.

Verkstedet er en bedrift for varig tilrettelagt arbeid. Daglig leder Steinar Sellevoll kan skryte uhemmet av sine ansatte. Han forteller om en helt ekstraordinær arbeidsglede og engasjement for det de driver med. 

 -Dette er jo en gruppe som strengt tatt ikke hadde trengt å jobbe. De beholder sin uføretrygd når de kommer hit, og får et lite honorar i lønn. Det handler jo om å føle seg nyttig og bidra til arbeidslivet, samt å ha en rytme og mening med hverdagen. Flere her sier de ikke liker å ha ferie, for da føler de ofte på kjedsomhet og isolasjon, forteller Sellevoll i et intervju til BA i november 2018.

IMG_9536_re2.jpg

Divisjonsdirektør i Coor, Stig André Leirstein, besøkte verkstedet i februar sammen med Geir Garnes og innkjøper Ketil Skjæveland. De ble møtt av en engasjert daglig leder Steinar, som tok dem med på en veldig fin omvisning i verkstedlokalene, TV-studio og i vaskeriet. Her fikk de hilse på alle ansatte.

-Jeg er imponert over en fantastisk jobb Nordnes verksteder gjør for varig tilrettelagt arbeid og det er tydelig at medarbeiderne trives godt, forteller Stig André.

© Takk til Nordnes verksteder for bruk av bildemateriale!

 

Vil du vite mer om Nordnes verksteder AS?

Besøk nettsiden deres nordnes-verksteder.no. Her finner du gode ideer til unike, bærekraftige firmagaver!

Eller se en snutt fra verkstedets egen TV-kanal, Bra TV