Rydder opp etter Nina

Over tusen skader ble meldt inn til forsikringsselskapene etter at stormen Nina herjet på Vestlandet for en uke siden. Omtrent 200 av disse skadene håndteres nå av skadeservice-enheten i Coor.

Uværet Nina passerte Vestlandet for en uke siden og etterlot seg voldsomme ødeleggelser i Hordaland og deler av Rogaland. Flere tusen var uten mobildekning og strøm og mer enn tusen skader ble meldt inn til forsikringsselskapene. Som landets ledende skadeserviceleverandør er Coor nå i full gang med å rydde opp etter stormen. Skadeservice-enheten i Bergen har fått tildelt rundt 200 skadesaker av varierende størrelse; alt fra små saker med noe taksteinnedfall, til store millionskader. Det har vært mange alvorlige trenedfall og flere bygninger er knust av store trær som har lagt seg over tak. Flere trær som Coor har håndtert har hatt vekt på mellom 8-10 tonn. 

- Det er hektisk hos oss etter stormen, men vi er alltid på allerten og har en fantastisk velvillig stab som alltid stiller opp, forteller Jostein Ekrem i Coor Skadeservice i Bergen.
Jostein og resten av teamet i Bergen har lang erfaring med skadesanering og har full kontroll på arbeidsflyten for å sikre en effektiv opprydning.

- Hendelser som dette blir som regel inndelt i tre faser. Første fase er å rykke ut og snarest tette hull og andre åpninger der vann trenger inn. Dette kan ofte være helt enkle steg, legge på en presenning eller sutaksplater. Suging av vann inngår også i denne fasen. Dersom det er behov så setter vi også ut avfuktere og eller vifter. Neste fase er som regel en mer dyptgående gjennomgang av skaden hvor vi kartlegger skadeomfanget og planlegger siste fase som er gjenoppbygging/reparasjon av skadet bygningsmasse.