Coor Service Management ekspanderer til offshore-industrien

Statoil har tegnet en ny avtale med Coor Service Management om å ta ansvar for å levere service til fem av Statoils oljeplattformer. Avtalen innebærer at Coor Service Management gjør inntog på et helt nytt markedssegment og vil øke virksomheten i Norge med 200 personer og en total verdi på 1,1 milliarder NOK over kontraktsperioden.

Det nye oppdraget innebærer at Coor Service Management skal ha ansvar for å utføre og utvikle et antall servicetjenester til personer som arbeider på oljeplattformene Snorre A og B samt Statfjord A, B og C. Tjenestene som skal leveres er blant annet renhold, kantine, losji og resepsjon. Coor vil ansette 200 personer for oppdraget og vil tilby ansettelse til mange av medarbeiderne hos nåværende leverandør.

- Gjennom våre eksisterende avtaler med Statoil, GE Oil & Gas og Aibel har vi allerede etablert oss i olje- og gassektoren, hvor vi ser et stort potensial. Dette blir vårt første offshore-oppdrag, noe som styrker vår posisjon som en strategisk servicepartner i denne sektoren, sier Mikael Stöhr, konsernsjef for Coor Service Management.

Leveransen starter opp 1. juli. I forhandlingene ble det lagt stor vekt på områder som sikkerhet og kvalitet, kundefokus, utvikling og samarbeid.

- Dette er en fantastisk avtale som innebærer at vi vokser i Norge. Statoil er en kunde som stiller høye krav, noe som er inspirerende. Vi ser nå frem til oppgaven å ta over og utvikle servicetjenestene på disse plattformene i tett samarbeid med Statoil, sier Klas Elmberg, administrerende direktør for Coor Service Management i Norge.

I midten av 2014 innledet Coor et nytt samarbeid med Statoil som omfattet eiendoms- og arbeidsplasservice til 31 større kontor- og produksjonsanlegg i Norge. Dette oppdraget var den største outsourcingsavtalen på det nordiske FM-markedet noensinne.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Mikael Stöhr Konsernsjef, Coor Service Management +46 10 559 59 35 mikael.stohr@coor.com
Klas Elmberg Adm.dir., Coor Service Management i Norge +47 452 28 125 klas.elmberg@coor.com
Åsvor Brynnel Kommunikasjonssjef, Coor Service Management +46 10 559 54 04 asvor.brynnel@coor.com