Coor Service Management får fotfeste i Finland gjennom oppkjøp

Coor Service Management kjøper det finske serviceselskapet AKP Karhula Oy. Ervervelsen innebærer at AKP Karhulas 103 medarbeidere blir ansatt i Coor og at Coors årsomsetning i Finland øker til 14 millioner euro. Coor blir dermed en av de markedsledende aktørene på det finske servicemarkedet.

AKP Karhula Oy var tidligere eid av Ahlstrom Oyj, A. Ahlström Osakeyhtiö, Ahlstrom Glassfibre Oy, Sulzer Pumps Finland Oy, Andritz Oy og Sonoco-Alcore Oy. AKP leverer drifts- og vedlikeholdstjenester samt intern- og personalservice til Karhula Industry Park i Kotka-regionen sørøst i Finland. Totalt leveres tjenester til over 25 bedrifter med over 2 000 ansatte.

- Ervervelsen av AKP er strategisk viktig for oss og gir oss den kritiske størrelsen vi trenger for fortsatt ekspansjon i Finland. Vi styrker vår posisjon samtidig som vi utvider vår virksomhet og utfyller vårt tilbud. Vår ambisjon nå er å fortsette å ta markedsandeler også i Finland, der vi ser et stort vekstpotensial, sier Jørgen Utzon, forretningsenhetssjef for Coor Service Management Finland.
AKPs servicetilbud omfatter blant annet driftsvedlikehold, kontorservice samt service innenfor restaurantbransjen, personalhelse og sikkerhet. AKPs IP-tjenester (intellectual property) blir et nytt serviceområde for Coor.

- Dette er en god løsning for alle involverte. AKP og Coor kan ekspandere sine virksomheter og utvikle sin kjernevirksomhet – service management. Løsningen gjør at vi som kunde får en serviceleverandør som utelukkende kan satse på utvikling av tjenestene, sier Risto Anttonen, viseadministrerende direktør, Ahlstrom Corporation.

For mer informasjon kontakt:

Jørgen Utzon, forretningsenhetssjef, Coor Service Management Finland,
tlf.: +45 23 637178

Mats Jönsson, adm.dir. og konsernsjef, Coor Service Management +46 70 322 88 99

Åsvor Brynnel, kommunikasjonssjef, Coor Service Management,
tlf.: +46 70 600 73 21