Rengjøring av vinduer på flyplass | Coor

6 egenskaper å se etter i et godt renholdsfirma

Skal du velge et nytt renholdsfirma til dine kontorlokaler? Her får du tips til seks egenskaper du alltid bør se etter når du vurderer et renholdsfirma.

Det finnes en rekke renholdsfirmaer å velge mellom i ulike prisklasser. Hvilken løsning som er best for din bedrift kommer an på hvilke behov dere har, for et stort konsern har andre behov for renhold enn et lite firma med en håndfull ansatte. Likevel finnes det noen tommelfingerregler.

Varierte renholdstjenester

Før du velger renholdsfirma, er det lurt å tenke på at behovet til bedriften kan forandre seg over tid. Derfor er det en fordel med et renholdsfirma som tilbyr varierte renholdstjenester. Gulvvask og støvtørking inngår ofte i standardpakken, men hva om dere får behov for vindusvask, eller storrengjøring før sommerferien? Kanskje gulvene trenger spesiell overflatebehandling, og er det flytteplaner i fremtiden kan det være aktuelt med flyttevask. Det er både praktisk og økonomisk å bestille de ekstra tjenestene fra et firma dere allerede bruker og stoler på.

Renholdsfirma med godt rykte

Før du ansetter noen er det alltid lurt å kontrollere at renholdsfirmaet har et godt rykte. Det kan du sjekke ved å søke dem opp på internett og lese anmeldelser. Undersøk at de ikke får mange klager, for om de ikke er til å stole på vil det fort komme frem i kundeanmeldelsene.

Kontroller også at renholdsfirmaet har nødvendige sertifiseringer, og at de har en ansvarlig personalpolitikk. Fornøyde ansatte som tenker godt om renholdsfirmaet de jobber i er mer motiverte for å gjøre en god jobb.

Profesjonelt utstyr og produkter

Et moderne renholdsfirma bør ha tilgang til profesjonelt utstyr og produkter som passer til rengjøring av både store og små arealer. Noen gulvoverflater må rengjøres med spesielle rengjøringsmidler, og det er viktig at de ansatte både har kunnskap om, og tilgang til, de rette produktene.

Med profesjonelt utstyr blir jobben raskt og grundig utført, enten det er snakk om å vaske spesielt skitne områder, boning av gulvet eller desinfisering av kjøkken eller områder i helsebedrifter. Det er også en stor fordel om renholdsfirmaet har en grønn profil og tilbyr miljøvennlig renhold.

Rapporteringsrutiner og gode priser på renhold

Et godt renholdsfirma bør også være konkurransedyktig på pris. Sammenlign alltid priser i markedet, og se hvilke renholdstjenester som er inkludert.

Det er alltid en fordel om rengjøringsfirmaet tilbyr rapport på at jobben blir utført som avtalt. Hva skjer hvis du ikke er fornøyd? Hva skjer hvis renholderen ikke møter opp til avtalt tid? Velg et firma som både tilbyr gode priser og sikkerhet med total kundeoppfølging for pengene.

Mulighet for fast avtale om renholdstjenester

De fleste ønsker forutsigbarhet i rengjøringstjenestene. Velg et firma som setter opp faste avtaler og kontrakter. Det bør være klart fastsatt når renholderen skal komme og hva som skal gjøres. Slik unngår man misforståelser og konflikter.
Samtidig er det en fordel at firmaet er fleksibelt, slik at du kan etterbestille tjenester når behovet oppstår, eller regulere avtalen underveis uten å måtte gå gjennom lange prosesser.

Valg av renholdsfirma basert på gode erfaringer

Fornøyde kunder er et av de beste kvalitetsstemplene på et godt renholdfirma. Mange firmaer som tilbyr renholdstjenester i Norge legger ut uttalelser fra fornøyde kunder på siden sin. Hos Coor kan du spørre din kundekontakt om å få referanse fra bedrifter som er kunder av vår renholdsleveranse slik at du er sikker i valget ditt.

Det er også lurt å google firmaet og lese omtaler og anmeldelser fra mange forskjellige kilder. Om de fleste er fornøyde, er det ingen grunn til å tvile på at dette er et profesjonelt renholdsfirma.

Facility Management Services i Norge

Det finnes mange tilbydere av Facility Management Service i Norge. Slike tjenester kan inkludere renhold, eiendomsforvaltning, administrasjon og annet. Et av firmaene som tilbyr dette er Coor. Coors renholdskonsept kan da bestilles alene, eller som en integrert del av facility management.